Debat

Rasmus Paludan taler over-Danmark imod

Paludan: Rasmus Paludan har sat fingeren på et ømt punkt. På den ene side ved, at vi på ny ser hvilke fremtidsudsigter det borgerlige og socialistiske politiske spektrum har skaffet os på halsen ved at tillade masseindvandring. På den anden side har han også udfordret samme politiske spektrum lige fra politikere, meningsdannere og journalister. Han udstiller, hvad resultatet er af, at de har promoveret masseindvandring og tanken om fredelig sameksistens. Trods universitetsuddannelser og påstået frisind er det lidet, de har forstået om, hvilke udfordringer vesten er oppe imod.

Med ønsket om at standse eller tage afstand fra Paludans events er det bedste borgerlige Danmark godt i gang med at underminere frihedsrettighederne med sprogets mest primitive ordvalg om Paludan og alle os andre kældermennesker, der taler folk som Carsten Jensen, Stine Bosse og David Trads midt imod.

Frihedsrettighederne er ikke pyntegenstande, som redaktionschefer og over-Danmark kan skubbe rundt med efter behov. Havde Paludan været en modig jøde, der i 1939 havde trådt på "Mein Kampf" foran den tyske ambassade i København, ville de så også have standset ham eller flyttet demonstrationen til en lokalitet hvor den ikke krænkede nogen? Formentlig.

De ville formentlig også have taget afstand fra Chaplins film "Diktatoren" i dens ironisering over Adolf Hitler, hvis tiden havde været ved dens premiere i 1939.

Rasmus Paludan er det livgivende vand til ytringsfrihedens blomst. Måske Glistrup har sendt ham her ned for at fuldføre hvad han ikke selv nåede? Man kunne have sit stille håb.

Klaus Ewald
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce