Debat

Rasmus Paludan er en farlig agitator

Had: Den racismedømte Paludan er en yderst farlig, konfliktsøgende agitator og hadprædikant, som med sin vedvarende ghettoturne skaber splid og ufred i vores samfund. Senest med sin demonstration på Blågårdsplads i København søndag, hvor Paludan, godt hjulpet af lokale, kriminelle uromagere og nyttige idioter, fremprovokerede så megen uro og efterfølgende en kædereaktion af påsatte brande. Det tog politiets massive styrker mange timer for at få genskabt orden i området og andre dele af byen.

Paludan er på ingen måde en simpel islamkritiker, provokatør eller tumpe, som visse medier og politiker ynder at fremstille ham. Paludan er heller ikke en nationalkonservativ politiker, som den yderste højrefløj og nynazistisk inspirerede kredse postulerer. Ved at devaluere og banalisere Paludans samfundsskadelige virke i forhold til vores sammenhængskraft og fredelige sameksistens medvirker de selvsamme medier og politikere i den farlige kurs, hvis følger både samfundsøkonomisk, etisk, moralsk og menneskeligt er omkostningsfulde.

Politikernes afskaffelse af blasfemiparagraffen i 2017 har givet Paludan og andre agitatorer en gave, hvor de nu ganske lovligt kan krænke religiøse mennesker og deres følelser. Det er et faktum, vi ikke kan komme udenom. Blasfemiparagraffen, som var et symbolsk bolværk mod hadprædikanter og agitatorer, forhindrede ikke ytringsfrihedens fulde udfoldelse samt den nødvendige religionskritik, hvilket rettens frifindelse af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger vidnede om.

Politikerne har med afskaffelsen af blasfemiparagraffen, som har fungeret som et fornuftigt supplement til racismeparagraffen, i realiteten udhulet religionsfriheden i Danmark. Politiet, som håndhæver loven, skal beskytte Paludans ret til at demonstrere og ytre sig. Selvom det som samfund koster os mange millioner og en masse politiressourcer, som kunne have været anvendt til opklaring af borgernær kriminalitet.

Vi kan ikke komme udenom, at politiet og borgerne bliver taget som ufrivillige artister i ekstremisten Paludans hadefulde, farlige teater. Blasfemiparagraffen bliver ikke genindført. Og Paludan vil fortsætte sin vedvarende chikane og mobning af borgerne i de socialt udsatte boligområder ved afbrænding af koranen og tilsvining af borgerne. Risikoen for, at en forstyrret, psykisk syg ekstremist formår at skade eller i værste fald slå Paludan ihjel er ganske stor.

At statsminister Lars Løkke Rasmussen nu endelig tager afstand fra Paludans meningsløse provokationer er i den grad tiltrængt og på tide. Det er mig ubegribeligt, at flere prominente folketingspolitikere endnu ikke har taget aktivt medansvar for at afbøde de negativt afledte konsekvenser af Paludans skadelige virke. - f.eks ved tydelig afstandtagen og fordømmelse af hans meningsløse provokation og chikane. Politikerne lader begivenhedernes gang og tilfældighederne råde. Det er en sikker opskrift på en ulykke, som blot venter på at ske.

Elvir Abaz
0/0
Klumme

Ugens Prædiken: Påskemorgen er som en håbets hilsen fra Guds fremtid

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Leder For abonnenter

Ikke kun events sætter os på landkortet

Selvfølgelig er det vigtigt, at vort lokalområde er kendt uden for kommunegrænsen - og gerne for at have noget unikt og genialt, der kan lokke så mange gæster til som overhovedet muligt. For flere gæster giver som regel flere penge i kommunekassen, og flere penge i kassen gør næsten altid godt. Derfor er det helt fint, at kommunen barsler med en såkaldt ny eventstrategi, der skal være med til at brande kommunen både nationalt og internationalt. Det er da heller ikke overraskende, at et flertal af politikere i byrådet netop har sagt god for at skyde penge i den nye eventstrategi. Det politiske ja betyder samtidig et ja til, at der skal sættes kommunale penge af til tre såkaldte fyrtårns-events. Indtil videre er der sat to millioner kroner af over to år til at udvikle den grønne elbilevent Westwind24, hvor de to, der fik ideen, komiker Jan Gintberg og tv-journalist Anders Agger, nok skal være med til at give det stort anlagte elbilarrangement en snert af kendiseffekt. Derudover er vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande sikret et kommunalt tilskud på 875.000 kroner om året til og med 2021. Ifølge strategien kunne det tredje event i rækken ligge inden for sport, kultur eller erhverv. Det lyder alt sammen ganske spændende, selv om ingen ved, hvad Westwind24 og Waterz skaber af meromsætning og plusser på bundlinjerne hos områdets erhvervsliv. Der er heller ingen, der ved, hvor mange penge der skal sendes efter det tredje event. Nogen vil sikkert mene, at det er sådan lidt sortseer-agtigt at stille spørgsmålstegn ved, om nye tanker om branding nu også giver sorte tal på bundlinjen. De samme vil sikkert sige, at det er en langsigtet investering, det er svært at sætte kroner og øre på. Hvad der var godt i går, er måske ikke så godt i morgen. Når det er sagt, er det alligevel godt at konstatere, at det ikke var hele byrådet, der helt ukritisk nikkede ja til at lede efter et event nummer tre. Den nyslåede løsgænger Svend Boye Thomsen stemte imod, og Kristendemokraterne valgte at tage det, der hedder forbehold. "Medmindre der falder en appelsin ned i vores turban med en event, der er rigtig svær at sige nej til, så mener vi ikke, at den økonomiske situation er til at bruge mange penge på tre store projekter". Sådan lød det i byrådssalen fra Jens Erik Damgaard, der talte på vegne af den kristendemokratiske byrådsgruppe. Den melding lyder fornuftig, for skattekronerne kan måske gøre bedre gavn andre steder lige her og nu, hvor den står på udfordringer med besparelser på det kommunale budget. Derfor: Vent med event nummer tre, til Westwind24 og Waterz har bevist, at det er vejen frem. Indtil da er der meget andet, der på bedste vis er med til at sætte os på de der landkort.

Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger