Sport

Rasmus Boysen skifter til norske Elverum

Rasmus Boysen skifter fra Ribe-Esbjerg HH til norske Elverum næste sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen

Håndbold: Den tidligere Skjern-spiller Rasmus Boysen har fået fremtiden på plads.

Det er den norske storklub Elverum, som har hentet Rasmus Boysen i Ribe-Esbjerg HH på en toårig aftale. Rasmus Boysen skal i følge Elverums hjemmeside være manden, der skal 'stenge butikken', for Rasmus Boysen er indkøbt som manden, der skal styre Elverums forsvar.

Rasmus Boysen startede karrieren i Rindum SU, inden han skiftede til Skjern Håndbold. Derfra gik turen til TM Tønder, og de seneste sæsoner har den 26-årige bagspiller været i Ribe-Esbjerg HH.

Fodbold: Ringkøbing IF fik en glimrende start på sæsonen i U17 drenge liga 1, da Haderslev blev slået 6-3 efter 2-0 ved pausen.

- En rigtig fin start af os. Der blev arbejdet hårdt og koncentreret i det meste af tiden, fortalte træner Henrik Jensen.

Haderslev spillede godt og hurtigt i en jævnbyrdig første halvleg.

- Men de dummede sig efter syv minutter med en dårlig aflevering i forsvaret. Patrick Nielsen fangede en løs bold, og så scorede han efter at have afdriblet målmanden. Fem minutter senere scorede Tobias Jensen på hovedstød efter hjørnespark fra Anders Vesterbæk, fortalte Henrik Jensen.

RIF havde to-tre chancer mere i første halvleg, men det var først lige efter pausen, kampen blev lukket. Mads Nielsen scorede hurtigt til 3-0. Efter 60 og 62 minutter scorede Joakim Mogensen til 4-0 og 5-0.

- Så dalede intensiteten lidt. Haderslev fik reduceret, inden Mads Nielsen scorede til 6-1. Da Tobias Jensen fik en advarsel, fik Haderslev scoret to gange i overtal til 6-2 og 6-3. Men vi var i fuld kontrol, sagde Henrik Jensen.

Håndbold: Det er ved at være et stykke tid siden, runde 24 blev afviklet i herreligaen. Men nu har Divisionsforeningen Håndbold kåret rundens hold, og med på det hold er Skjern Håndbolds målmand Emil Nielsen. Det er sjette gang i denne sæson, Emil Nielsen er på rundens hold.

Håndbold: Hvide Sande KFUM sluttede sæsonen i jyllandsserien herrer pænt af, da de torsdag spillede mod topholdet Bov/Tinglev. På hjemmebane vandt Bov/Tinglev 23-19 efter 11-8 ved pausen.

- En fin afslutning på sæsonen. Der var flere gode ting, og i perioder spillede vi flot, fortalte træner Carsten Bjerg.

Det gjorde Hvide Sande KFUM ikke fra start. Der var mange fejl og afbrændere, så holdet kom bagud 8-2.

- Vi kom bedre i gang. Inden pausen var der reduceret til 11-8. I starten af anden halvleg var vi flyvende, og vi fik kontakt allerede ved 12-12. Vi var med til 16-16, hvor Bov/Tinglev lige havde et ekstra gear. Vi forsøgte med en mandsopdækning, men det fungerede ikke, så vi endte med at tabe med acceptable fire mål, sagde Carsten Bjerg.

For Hvide Sande KFUM scorede Bjørn Lindholm 6, Andreas Jensen 5, Mathias Pedersen 2, Lars Hansen 2, Niels Stage 2, Henrik Jespersen 1 og Carsten Bjerg 1 mål.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce