Annonce
Vestjylland

Rasende arrangør: Skændsel at vi - modsat sporten - ikke må lukke flere ind? Vi er tilmed udendørs

Helt så mange publikummer, som på billedet her, drømmer Kulturperlen ikke om i disse corona-tider. Men mindre kan også gøre det. Bare ikke så små - 500 tilskuere - som der er tilladt i øjeblikket. Arkivfoto: Kulturperlen
I ugevis har Kulturperlen været i kontakt med Kulturministeriet for at få lov til at lukke flere ind. Derfor vakte en lempelse hos sport-arrangementer både forundring og ny frustration.
Annonce

Holstebro: De har pladsen til det.

De overholder corona-restriktionerne.

Det hele foregår ovenikøbet udendørs.

Alligevel hedder det fortsat 500 mennesker i alt for Kulturperlen, og ikke én eneste person mere til sæsonens to sidste Onsdagskoncerter.

Det på trods af, at der i weekenden blev åbnet op for, at sportsbegivenheder fra den 9. september må lukke flere folk ind, så længe de kan sidde i sektioner.

Den udmelding gør formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj, rasende. Han er glad på sportens vegne men uforstående på det øvrige kulturlivs.


- Kulturministeriet gør intet for at hjælpe foreningslivet, som i den grad bløder. Hvad kan vi gøre? Det er ikke rimeligt, og vores arrangementer foregår tilmed udendørs!

Poul Hornshøj, formand, Kulturperlen.


I gennem 14 dage har han "dag og nat" været i kontakt med Kulturministeriet for at presse på for at få to zoner a 500 mennesker. Der er under normale forhold plads til omkring 3000 siddende gæster foran friluftsscenen.

Her ses et billede fra sidste onsdags koncert, hvor det tydeligt ses, at hele områder er spærret af. Her placerede Kulturperlen gerne flere publikummer de kommende to onsdage. Foto: Gunnar O. Knudsen

- Men det kan vi glemme alt om. Det er en skændsel. Kulturministeren (Joy Mogensen (S), red.) er i den grad med til at slagte kulturlivet. Vi har bevist, at vi kan overholde alle regler, men modsat sporten så får vi som forening ingen hjælp, siger formanden.

Annonce

En principsag

Onsdag aften optræder Johnny Hansen og Ester Brohus for et udsolgt publikum. Der er venteliste, og den havde Kulturperlen gerne tilgodeset.

- 500 ekstra tilskuere kan være forskellen på "liv og død" - at ende i plus eller minus, siger Poul Hornhøj.

For tre uger siden sendte foreningen tegninger for hele anlægget til Kulturministeriet som bevis for, at alle forholdsregler kunne overholdes, men lige lidt er det hjulpet.

- Jeg lægger mig ikke fladt ned. Vi giver ikke op. Det her er blevet en principsag, for det er en unfair behandling, vi får. Det er ikke rimeligt over for dem, der kæmper en kamp for at overleve, siger Poul Hornshøj og tilføjer:

- Kulturministeriet gør intet for at hjælpe foreningslivet, som i den grad bløder. Hvad kan vi gøre? Det er ikke rimeligt, og vores arrangementer foregår tilmed udendørs!

Trods henvendelse er det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Kulturministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce