Debat

Ranonia - en glimrende idé

Læserbrev: Jeg var sammen med en hel del andre til borgermøde på rådhuset i tirsdags, hvor ideen om en ny bydel i Ringkøbing bestående af 250 nye ferielejligheder blev fremlagt - under navnet Ranonia.

Jeg vil hermed gerne kvittere for en fremragende præsentation fra arkitekt Bo Christensen, der sammen med andre virkelig har researchet, beregnet og gennemtænkt tingene. Jeg vil ligeledes takke projektmagerne bag (Finn Juhl m.fl.) for at tænke på, at vi ikke kun skal bevare byens smukke røde tage og vores gamle by, men vi skal også tænke på, at der fremover også skal være indhold og liv og butikker / restauranter mv. i byen. Så vi ikke ender som en (tom) soveby som Tarm, som byrådsmedlem Niels Rasmussen så glimrende og præcist fik sagt. Så jeg ser frem til at blive gammel i en by, der kan overleve med masser af aktivitet og tilbud for både turister og fastboende.

At dømme på klapsalverne i salen, når tilhængerne af ideen havde sagt noget, må Ranonia blive til virkelighed. Det tyder den klare melding fra byrådspolitikerne (borgmesteren, viceborgmesteren og Niels Rasmussen) da også på.

Naturligvis er der andre meninger og betænkeligheder, som også kom til udtryk i salen. Jeg deler én af bekymringerne - trafikspørgsmålet og P-pladserne - men er sikker på, at dette vil blive tænkt ind i projektet af såvel kommunen som projektmagerne. Vi får jo generelt - som det også blev sagt - ikke kun en fordel af et stigende antal turister, men også et problem med flere turister og flere biler, når Naturkraft og det nye vandland i Søndervig om ikke ret længe åbner.

Men som sagt - det må og skal der tages hånd om. Vi har kun de butikker og restauranter i byen, som vi har, på grund af de mange turister. Ikast har cirka samme størrelse som Ringkøbing - her er der masser af tomme butikker i den ellers flotte overdækkede gågade og ganske få restauranter. De har ingen turister, der kan holde liv i byen. Dem har vi, og vi må gerne få lidt flere - især dem, der bliver i byen om aftenen, fordi de bor i ferielejlighederne i Ranonia.

Jeg må også konstatere, at det gamle ord om, at det er nemmere at finde håret i suppen end at lave suppen, blev bekræftet på mødet. Jeg kom også til at tænke lidt på Niels Hausgårds gamle sang om atomkraft, hvor han ironiserede over, at det ville vi da gerne have - bare ikke lige her, hvor vi bor. Der var et par indlæg, hvor man sådan set syntes, at det var en fin ide, men ikke kunne forstå, at de mange nye ferielejligheder skulle ligge lige foran rådhuset - hvorfor ikke et andet sted (ud for Ringkøbing K eller mellem Søndervig og Ringkøbing)?

0/0
Klumme

Ugens Prædiken: Påskemorgen er som en håbets hilsen fra Guds fremtid

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Leder For abonnenter

Ikke kun events sætter os på landkortet

Selvfølgelig er det vigtigt, at vort lokalområde er kendt uden for kommunegrænsen - og gerne for at have noget unikt og genialt, der kan lokke så mange gæster til som overhovedet muligt. For flere gæster giver som regel flere penge i kommunekassen, og flere penge i kassen gør næsten altid godt. Derfor er det helt fint, at kommunen barsler med en såkaldt ny eventstrategi, der skal være med til at brande kommunen både nationalt og internationalt. Det er da heller ikke overraskende, at et flertal af politikere i byrådet netop har sagt god for at skyde penge i den nye eventstrategi. Det politiske ja betyder samtidig et ja til, at der skal sættes kommunale penge af til tre såkaldte fyrtårns-events. Indtil videre er der sat to millioner kroner af over to år til at udvikle den grønne elbilevent Westwind24, hvor de to, der fik ideen, komiker Jan Gintberg og tv-journalist Anders Agger, nok skal være med til at give det stort anlagte elbilarrangement en snert af kendiseffekt. Derudover er vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande sikret et kommunalt tilskud på 875.000 kroner om året til og med 2021. Ifølge strategien kunne det tredje event i rækken ligge inden for sport, kultur eller erhverv. Det lyder alt sammen ganske spændende, selv om ingen ved, hvad Westwind24 og Waterz skaber af meromsætning og plusser på bundlinjerne hos områdets erhvervsliv. Der er heller ingen, der ved, hvor mange penge der skal sendes efter det tredje event. Nogen vil sikkert mene, at det er sådan lidt sortseer-agtigt at stille spørgsmålstegn ved, om nye tanker om branding nu også giver sorte tal på bundlinjen. De samme vil sikkert sige, at det er en langsigtet investering, det er svært at sætte kroner og øre på. Hvad der var godt i går, er måske ikke så godt i morgen. Når det er sagt, er det alligevel godt at konstatere, at det ikke var hele byrådet, der helt ukritisk nikkede ja til at lede efter et event nummer tre. Den nyslåede løsgænger Svend Boye Thomsen stemte imod, og Kristendemokraterne valgte at tage det, der hedder forbehold. "Medmindre der falder en appelsin ned i vores turban med en event, der er rigtig svær at sige nej til, så mener vi ikke, at den økonomiske situation er til at bruge mange penge på tre store projekter". Sådan lød det i byrådssalen fra Jens Erik Damgaard, der talte på vegne af den kristendemokratiske byrådsgruppe. Den melding lyder fornuftig, for skattekronerne kan måske gøre bedre gavn andre steder lige her og nu, hvor den står på udfordringer med besparelser på det kommunale budget. Derfor: Vent med event nummer tre, til Westwind24 og Waterz har bevist, at det er vejen frem. Indtil da er der meget andet, der på bedste vis er med til at sætte os på de der landkort.

Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger