Annonce
Sport

Randers-træner tror på mål trods salg af topscorer

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC spillede søndag 0-0 hjemme mod OB, men cheftræner Thomas Thomasberg tror, at målene nok skal komme.

Randers FC spillede søndag 0-0 mod OB i holdets forårspremiere, som også var holdets første kamp i Superligaen efter salget af Saba Lobjanidze, som scorede flest mål for kronjyderne i efteråret.

Annonce

Randers-træner Thomas Thomasberg mener dog, at holdet nok skal komme til at score en masse mål, og han henviser blandt andet til de kampe i efteråret, der blev spillet uden Lobjanidze.

- Vi har scoret et hav af mål i de fem kampe, hvor han ikke var med i efteråret, og det samme har vi gjort i træningskampene i opstarten, så vi skal nok få scoret vores mål, siger Thomasberg.

Han nævner desuden, at målene ikke nødvendigvis skal komme fra de spillere, der går direkte ind på Lobjanidzes plads.

- Det er klart, at der kigges på de spillere, som går ind på Sabas plads, men det kan også handle om, at vi måske skal finde målene på en lidt anden måde, mener kronjydernes træner.

På den omtalte venstrekant, som Lobjanidze spillede på i efteråret, brugte Randers søndag nigerianske Tosin Kehinde, som anfører, Erik Marxen, mener, har noget x-factor.

- Det er klart, at Saba havde x-factor i sig, men mange af de ting, som han kunne, kan Tosin også, og han er så sindssygt god til at drible, siger Marxen.

Anføreren er dog ikke af den opfattelse, at folk skal forvente samme antal mål fra unge Kehinde allerede nu.

- Vi kan ikke regne med, at han går ind og scorer ligeså mange mål som Saba fra dag et, og vi skal blive dygtigere til at give ham chancerne tættere på mål, siger midterforsvareren.

Randers er efter det uafgjorte resultat nummer syv med 31 point, og holdet skal i næste runde på besøg hos AC Horsens, der inden mandagens kamp mod AGF ligger nummer 11 med 25 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce