Sport

Randers sender AGF på sommerferie i tillægstiden

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Randers FC udlignede til 1-1 i tillægstiden mod AGF og skal møde Brøndby om en Europa League-billet.

Randers FC sikrede sig søndag billetten til at møde Brøndby om en plads i kvalifikationen til Europa League.

Det skete på dramatisk vis tre minutter inde i overtiden i opgøret ude mod AGF i Aarhus.

AGF var få sekunder fra at sende Randers-spillerne på sommerferie med en 1-0-føring, der samlet ville betyde 2-2 og AGF videre på reglen om udebanemål.

Så dukkede østrigeren Marvin Egho fra Randers pludselig op og udlignede til 1-1, som også blev kampens resultat.

Da Randers vandt det første opgør med 2-1 på hjemmebane, så betød målet, at kronjyderne samlet vandt 3-2 og er klar til det direkte opgør om en plads i europæisk fodbold mod Brøndby.

AGF var efter sidste weekends nederlag i Randers tvunget til at komme frem på banen, men kampen blev indledt i et afventende tempo fra begge mandskaber.

Som halvlegen skred frem, kom der chancer i begge ender, og efter 31 minutter fik Randers en stor chance for at bringe sig i front.

Marvin Egho fik en hovedstødsmulighed tæt under mål, men AGF-målmand Kamil Grabara leverede en flot redning.

Trods flere chancer i begge ender forblev første halvleg målløs.

AGF skulle derfor jage en scoring i anden halvleg, mens Randers kunne forsvare føringen fra det første møde.

Alligevel var det udeholdet, som var mest angrebsivrig fra anden halvlegs begyndelse, og gæsternes Benjamin Stokke brændte en oplagt mulighed få meter fra mål efter 51 minutter.

Den store afbrænder var tæt på at koste Randers dyrt, da AGF fik tilkendt et straffespark 20 minutter inde i anden halvleg.

Straffesparket tog indskiftede Tobias Sana sig sikkert af, og han bragte dermed hjemmeholdet på 1-0.

Dermed var det AGF, der nu var videre til mødet med Brøndby, og Randers der pludselig skulle frem og score.

Det lignede en aarhusiansk sejr, men tre minutter inde i overtiden slukkede Marvin Egho håbet for aarhusianerne, da han sendte bolden i nettet til slutresultatet 1-1.

Slutresultatet betyder, at AGF nu kan gå på sommerferie, mens Randers fredag spiller den afgørende kamp mod Brøndby.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce