Annonce
Sport

Randers FC slår pokaloverraskelse fra Danmarksserien ud

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Viby IF nåede frem til ottendedelsfinalen i pokalen, men det blev endestationen for holdet fra Danmarksserien.

Randers FC er videre til kvartfinalerne i den danske pokalturnering.

Det står klart, efter at superligaholdet onsdag aften vandt 2-0 ude over Viby IF, der spiller i Danmarksserien.

Viby havde egentlig fordel af hjemmebane, men klubben råder ikke over et lysanlæg og ønskede ikke at spille kampen tidligt om eftermiddagen, så opgøret var blevet rykket til Randers.

Der blev ikke scoret i første halvleg, så sensationen lurede for det lavest rangerede tilbageværende fodboldhold i Sydbank Pokalen.

Der var ikke mange chancer i kampen, men den største tilfaldt Randers, da Alhaji Kamara sparkede bolden på overliggeren midtvejs i halvlegen.

Og stillingen 0-0 holdt også et godt stykke ind i anden halvleg. Men så gik det galt for Viby.

Den indskiftede angriber Emil Riis scorede til 1-0 for Randers efter 66 minutter.

Randers blev efter 70 minutter svækket af en udvisning, da Kamara fik rødt kort.

Alligevel lykkedes det Randers at fordoble føringen efter et hjørnespark, hvor Riis igen blev noteret som målscorer.

Viby fik også en spiller udvist i slutminutterne, men da var kampen afgjort.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce