Annonce
Skjern

Ramte uheldigvis det forkerte bogstav på tastaturet: Nu har kommunen fået helt nyt stednavn til samlingen

Skiltet har vakt opsigt, men et nyt er blevet bestilt, så folk igen kan finde vej til Lundenæs. Foto: Christian Baadsgaard
Et nyt skilt skulle vise vej til Lundenæs mellem Skjern og Borris, men desværre blev der byttet om på U og I, og derfor går vejen nu til Lindenæs.

SKJERN: Hvad stod der?

Sådan er der givetvis flere, der har tænkt i de seneste par uger, når de er kørt på Ånumvej mellem Skjern og Borris og er kommet forbi det nye skilt, der viser ned til Lindenæs.

Men plejer det ikke at hedde Lundenæs, vil den stedkendte læser spørge? Dagbladet satte sig for at undersøge sagen, for det kunne jo være, at området omkring Lundenæs faktisk også hed Lindenæs, men blot var et navn, der var gledet ud af glemslen.

Annonce

Men gennemsøgning af kortmateriale gav intet hit på Lindenæs. Det gjorde det heller ikke hos Lars Foged, formand for Skjern Udviklingsforum og i denne sammenhæng ikke mindst meget stor kender af hele området omkring Skjern Å, blandt andet som medlem af Nationalparkudvalget.

- Der har jeg ikke været endnu. Det har jeg til gode, men jeg kender Lundenæs, siger Lars Foged.

Byttede om på to bogstaver

Også Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening, der bor på Ånumvej, undrede sig, da han så skiltet, og derfor kontaktede han Skov- og Naturstyrelsen. Her har skovfoged Mads Bank Mikkelsen forklaringen på, hvad der er sket.

- I vinter fik vi stjålet en række skilte, og der var Ringkøbing-Skjern Kommune så flinke at ville erstatte dem. I den forbindelse er der sket en tastefejl, og hvis man kigger på tastaturet, er der ikke langt fra I til U, fortæller Mads Bank-Mikkelsen.

Og ganske rigtigt. På tastaturet ligger I lige ved siden af U, og ved Vej & Park oplyser afdelingsleder Kristian Korsholm, at der er tale om en fejl, og at der er et nyt skilt på vej.


Indtil 1600-tallet lå der et slot med navnet Lundenæs. Tegningen her er lavet af Tim-lægen Peder Svendsen, der giver sit bud på, hvordan slottet formentlig har set ud.

Har navneforvirringen fået nogle læsere til at undersøge hvad Lundenæs faktisk er, så er her historien i korte træk, for drejer man fra og går en tur ved Lundenæs, kan man se to forhøjninger i det ellers meget flade landskab, og det er, fordi det faktisk er et voldsted.

Her har ligget et slot i middelalderen, som var under kronens eje. En stor indtægtskilde for Lundenæs var laksefiskeriet. Dog blev slottet nedrevet i 1600-tallet og erstattet af nogle gårde, der også bærer Lundenæs-navnet.

I vinter fik vi stjålet en række skilte, og der var Ringkøbing-Skjern Kommune så flinke at ville erstatte dem. I den forbindelse er der sket en tastefejl, og hvis man kigger på tastaturet, er der ikke langt fra I til U.

Mads Bank-Mikkelsen, skovfoged
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Hvide Sande

Lykke er skuffet over antallet af gæster til fællesspisning: Tre retter med drikkevarer koster 270 kroner

Annonce