Annonce
Sport

Ramsing Cup i 2021 bliver en skrumpet udgave: Der arbejdes med flere forskellige scenarier

Ramsing Cup bliver højst sandsynligt en anderledes affære i år, men målet er, at den trods alt skal gennemføres. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der er lang tid til august, men allerede nu er det nærmest sikkert, at den store fodboldfest i Spjald ikke kommer til at ligne sig selv.

Spjald: Mens flere arrangører rundt omkring allerede er begyndt at aflyse sommerens arrangementer på grund af covid-19, så satser folkene bag fodboldturneringen Ramsing Cup stærkt på at vende tilbage efter et års pause - men det bliver næsten uundgåeligt en anderledes affære.

Der arbejdes med flere alternative scenarier for, hvordan turneringen kan gennemføres, alt efter hvordan restriktionerne ser ud til den tid.

Hovedscenariet bliver at holde Ramsing Cup på normal vis mellem 6. og 8. august - blot med den lille finte, at man ikke regner med deltagelse fra udenlandske hold.

- Udgangspunktet er, at afviklingen kan foregå efter samme koncept som tidligere år, samtidig med at der tænkes alternative muligheder, hvis dette skulle blive nødvendigt, lyder det fra turneringsleder Brian Vang i en pressemeddelelse.

Annonce

Ingen hold fra udlandet

- Allerede nu står det klart, at vi i år ikke forventer deltagelse af udenlandske klubber. Rejsesituationen over landegrænser er formentlig stadig for restriktiv til sommer. Der kan selvfølgelig ske noget med vaccineforløbet i foråret, såvel i Danmark som i vore nabolande, primært Norge og Sverige, som kan løse op for denne situation. Det følger vi meget tæt, fortsætter Brian Vang.


Allerede nu står det klart, at vi i år ikke forventer deltagelse af udenlandske klubber.

Brian Vang, turneringsleder


Sidste år måtte cuppen aflyses på grund af coronanedlukningen. Forsamlingsloftet på 500 personer over sommeren i fjor var ikke foreneligt med de mange tusinde mennesker, der hvert år samles i Spjald til fodboldturneringen. Der kommer normalt 3000 spillere og lige så mange tilskuere.

Turneringen 2020 skulle i øvrigt have været jubilæumsudgaven, da det ville have være 40. gang, den blev holdt.

Annonce

Senere dato i spil

I 2021 vil folkene bag dog sætte alt ind på, at turneringen kan gennemføres. Hvis det viser sig, at det ikke kan lade sig gøre begyndelsen af august, vil man i stedet forsøge at afvikle cuppen i slutningen af september, oplyser turneringslederen:

- Som et alternativ til august arbejdes der sideløbende med en mulig afvikling for en mindre udgave 25.-26. september. Dels er der nogle af vore normale deltagere, der gerne vil deltage i et sådant arrangement, og dels tror vi, at mange lokale klubber vil være med. Denne afvikling kan blive et sammenkog af 10-4 Cup, som er tvivlsom i juni, og Ramsing Cup, står der i pressemeddelelsen.

Brian Vang understreger, at et septemberarrangement kun bliver aktuelt, hvis Ramsing Cup i august må aflyses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold: Fløj-raket overstrålede kollegaerne, mens flere kun lige bestod

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Annonce