Annonce
Videbæk

Ramsing Cup er aflyst: Foreninger går glip af en halv million

Ramsing Cup skulle have været spillet for 40. gang i år. Men coronaepidemien er årsag til, at opmod 3000 spillere ikke kommer på græs denne sommer. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En stribe foreninger i Spjald må i år kigge langt efter de penge, som den årlige Ramsing Cup plejer at generere. Også SuperBrugsen vil opleve en indtægtsnedgang, fordi coronaen tvinger arrangørerne til at opgive fodboldfesten.
Annonce

Spjald: De havde håbet til det sidste.

Men i denne uge satte statsminister Mette Frederiksen (S) en endelig stopper på Spjalds forhåbninger om at kunne gennemføre den årlige Ramsing Cup med 3000 fodboldspillere og lige så mange tilskuere, som ellers skulle have været afviklet sidst i juli og først i august.

Forbuddet mod store forsamlinger er nemlig blevet forlænget frem til september.

- Vi er da lidt ramt, fortæller turneringsansvarlig Brian Vang fra Ramsing Cup.

Annonce

Tjener penge

På et hurtigt møde i styregruppen tirsdag blev det diskuteret, om det ville være muligt at flytte turneringen til efterårsferien. Men da mange overnatter i telte, bliver det for koldt. Og derfor er idéen foreløbig skudt til hjørne.

Ramsing Cup skulle have været afviklet for 40. gang og er i det hele taget blevet en fast begivenhed, som byens foreninger regner med. Mange lægger en frivillig indsats og tjener på den måde penge til foreningslivet. Spjald IF plejer for eksempel at kalkulere med 150.000 kroner til klubkassen. De senere år er der i alt sendt en lille halv million ud til foreninger.

- Det er selvfølgelig penge, de kommer til at mangle, siger Brian Vang.

Foreningslivet bliver ikke alene om at miste indtægter som følge af den aflyste cup. Det samme gør SuperBrugsen, som plejer at have nogle travle dage, når forældre og søskende til fodboldspillere skal hente forsyninger, fordi de camperer i Spjald under hele stævnet.

Annonce

Kommer igen

Brian Vang er lige nu i gang med at undersøge, om Ramsing Cup kan slippe for at betale for de toiletvogne og det el-udstyr, man havde booket til dette års arrangement. Hvis det kan lade sig gøre, så bliver arrangørerne ikke umiddelbart økonomisk klemt af aflysningen.

- Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan gennemføre, som vi plejer. Vi ved, at rigtig mange børn ser frem til at kunne spille fodbold. Men de skal være meget velkomne til Ramsing Cup 2021, siger Brian Vang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce