Annonce
Læserbrev

Rammende ordsprog: Det man ikke ser, har man ikke ondt af

Annonce

Læserbrev: Kender du ordsproget ”Det man ikke ser, har man ikke ondt af”?. Et rammende ordsprog, når vi kigger på Vestjylland.

I sidste uge kunne man læse, at naboer til havvindmøller nu kan få bedre muligheder for at blive hørt. En interessant oplysning for de mange ejere af sommerhuse og badegæster ved Vestkysten, som har været godt gale i skralden over udsigten til vindmøller ved deres strand. Det handler om herlighed, det handler om turisme og det handler om grundpriser.

Vindmøllerne er et godt eksempel på, at det vi ser, har vi ondt af.

I det store billede ville jeg dog nok være noget mindre bekymret over udsigten vindmøller, og mere bekymret for noget andet.

I 2021 udløber garantien for, at spunsvæggen ved Høfde 42 kan holde. Høfde 42 huser et af de største giftdepoter i landet. I forvejen må man ikke bade 1 km på hver side af Høfde 42 ved Harboøre Tange. Gæt selv hvorfor...

Hvad vil ske med turismen, hvis vi ikke har fjernet giften, inden væggen giver efter? Når 260 tons gift en dag får frit løb? Selvom Blåvand eller Skagen næppe bliver ramt af farlige mængder gift, ville de så gå ramt forbi på turismekontoen, når tyskernes ferieparadis trækker negative overskrifter?

Hvad vil der ske med huspriserne og herlighedsværdien?

I 2018 var jeg en del af en gruppe, der lavede et Borgerforslag, for at få Folketinget til at lave en national handlingsplan for de ni store forureninger i Danmark. Deriblandt Høfde 42. Forslaget fik kun en brøkdel af de støtter, som et borgerforslag vedrørende havvindmøller fik.

Det giver om noget stof til eftertanke. For selvom man ikke har ondt af det, man ikke ser, så var det måske alligevel klogt, at interessere sig lidt for det.

Cheminovas giftdepot ved Høfde 42.Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce