Annonce
Læserbrev

Ramadan-sangen: Grundtvig roterer i sin grav

Læserbrev: Min forundring kendte ingen grænser, da jeg hørte, at der måske i efteråret 2020 skal optages en islamisk Ramadansang i Højskolesangbogen.

Jeg tror, gamle Grundtvig vil rotere i sin grav, hvis dette tøjeri bliver til virkelighed i efteråret 2020, og så med tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen i spidsen for tåbelighederne. Hvor er den danske højskolebevægelse henne? Hvor er kulturminister, biskopper og mange andre henne?

Muslimerne må hjertens gerne lave de sange og de sangbøger, som de måtte ønske. Deres sange skal bare ikke ind i noget af det mest danske vi har, nemlig Højskolesangen, som jo er præget af kærlighed til fædrelandet og kristendom.

I 2018 havde vi en diskussion om, hvorvidt sangen ”Den danske sang er en ung blond pige” var passende? Også en utålelig diskussion!

Annonce
Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce