Annonce
Ringkøbing-Skjern

RAH-formand: Stofa har udsigt til masser af fibernet-konkurrence i 2022, hvis ikke de opper sig

RAH lader konkurrencen råde frit i fibernettet, og formand Jørgen Poulsgard tror, at Stofa får alvorlig konkurrence, hvis ikke selskabet kan levere varen. (Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix)
Bestyrelsesformand Jørgen Poulsgaard lægger ikke skjul på, at det kan blive svært for internetudbyder, hvis ikke Stofa kan levere varen i det net, RAH Fiber har rullet ud.

RINGKØBING: Det kan blive svært for internetudbyderen Stofa i 2022, hvis ikke selskabet opper sig.

Det fastslog formanden for energi- og internetselskabet RAH, Jørgen Poulsgaard på generalforsamlingen i denne uge.

- RAH Fiber har besluttet at åbne nettet for andre indholdsudbydere. Det betyder, at det fibernet, vi ejer, bliver en neutral transportør af signaler – og kunderne frit kan vælge blandt flere indholdsudbydere.

Annonce

- Som led i forberedelsen til at åbne fibernettet skiftede vi samarbejdspartner fra Waoo til Stofa. Det har ikke været en succes fra dag 1 – en del kunder døjede for længe med tekniske udfordringer. Det er vi rigtig kede af og beklager de dårlige oplevelser, vores andelshavere har haft, sagde Jørgen Poulsgaard.

- Formår Stofa ikke at genvinde tilliden inden starten af 2022, får de masser af konkurrence, når nettet åbner for andre udbydere – forventeligt i første kvartal 2022, lød hans vurdering.

Om fibernettet sagde han i øvrigt, at formålet med, at RAH har engageret sig i dets udrulning, er at sikre udvikling i vores område.

Formår Stofa ikke at genvinde tilliden inden starten af 2022, får de masser af konkurrence, når nettet åbner for andre udbydere.

Jørgen Poulsgaard, formand RAH.

- Det gode købmandsskab er nødvendigt – vi kan ikke sikre fiber til alle – derfor er statens støtte via bredbåndspuljerne fortsat nødvendige for at sikre at fiber komme ud i alle kroge – og dermed et Danmark i balance, sagde han.

Effektivt elnet

Også når det drejer sig om RAH's traditionelle kernekompetence - at levere strøm til de 35.000 andelshavere - var Jørgen Poulsgaard tilfreds med selskabets indsats.

- Vi har meget høj oppetid og meget få afbrydelser, nettet er opdateret og godt vedligeholdt, vi er effektivt drevet - vi bliver jo målt op i mod alle de andre elnet i Danmark - og vi sikrer deltagelse i og parathed til at bidrage til den grønne omstilling,  sagde han.

Det sker for eksempel via tidsdifferentierede tariffer – altså at elforbruget flyttes derhen, hvor der er ledig kapacitet på nettet og lavere tariffer, ved at forstærke nettet så det kan modtage og transportere den strøm som de vedvarende energianlæg producerer og gennem "smart net" - det vil sige arbejde med intelligens i nettet, for eksempel ved at nettet hjælper med god fordeling af, hvornår der lades elbiler.

Annonce

Godt resultat

Ud over at drive det fysiske elnet sælger RAH også strøm via selskabet GoEnergy, og Jørgen Poulsgaard fastslog i sin beretnng, at "GoEnergi er – og skal være - kendetegnet ved at tilbyde et ordentligt, trygt og gennemskueligt produkt til private og mindre erhvervsdrivende".

Han advarede mod det, han kaldte "meget useriøse" elhandel-selskaber.

- De forsøger at snyde vores kunder - aktuelt med ”GoStrøm”, som kontakter vores kunder og lokker dem til at skifte – ofte ved at udgive sig som om. de ringer fra GoEnergi, får kundens oplysninger, og vupti, så er der skiftet selskab. Bekræftelsen kommer typisk først efter, at fristen for at fortryde er udløbet efter 14 dage, og så er kunden bundet i seks måneder.

- I GoEnergy tror vi ikke på binding af kunderne – binding gavner mest de elhandlere, der bare vil malke deres kunder. Vi er aktuelt i overvejelser om fogedforbud og politianmeldelse mod nogle af disse useriøse  aktører, der skader GoEnergy og vores navn og ikke mindst vores kunder.

RAH fik et årsresultat på lige knap 14 millioner, hvilket Jørgen Poulsgaard var godt tilfreds med.

Esper Halkjær blev genvalgt til bestyrelsen.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med genvalg til Jørgen Poulsgaard som bestyrelsesformand for RAH og Esper Halkjær som næstformand.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Varm skolekartoffel skubbes til det nye byråd: - Det mest ordentlige at gøre, siger Trine Ørskov

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Forsynings kampagne havde ingen effekt:  Kun 316 ud af 33.000 forbrugere brugte stemmesedlen

Ringkøbing For abonnenter

Vestas præsenterede sin trafikløsning: Vil anlægge helt ny vej i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern

Det bliver dyrere at have penge stående i Landbobanken: Indlånsrenten sættes yderligere ned

Hvide Sande

Institution på Klitten solgte steaks og hummere i 33 år: Personalemangel lukker Sandslottet

Ringkøbing-Skjern

Stigende smitte giver kø: Nu skal der igen bestilles tid til coronatest

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Bliv væk fra skydeterrænet i Borris og lad Forsvaret passe sit arbejde

Debat

Ringkøbing-Skjern i top på praktisk hjælp til ældre

Vestjylland

Savnet i tre år: Lig af forsvundet mand er fundet

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hvide Sande

Overspænding på Svanittavej: Entreprenør ramte strømkabel

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog og videoanalyse: Endnu en meget tæt kamp - men denne gang var Skjern bedst

Ringkøbing

Millionstøtte til spillestedet Generator: - Det er et kæmpe skulderklap

Annonce