Annonce
Hvide Sande

Overgravet fiberkabel giver bøvl på hjemmekontoret: Vejret kan udsætte løsningen på kabelkoks

Flere fiberkabler i Hvide Sande er gravet over af en entreprenør. Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen
Et overgravet fiberkabel har de seneste dage givet bøvl med bredbåndet i Hvide Sande til stor gene for blandet andet de hjemmeskolede elever.

Opdatering: RAH Fiberbredbånd har oplyst til Dagbladet, at alle fiberkabler nu skulle være fikset.

Hvide Sande: Det er aldrig belejligt, når et kabel i jorden ved en fejl bliver gravet over. Men situationen bliver ikke bedre af, at alle skoleelever og ansatte er sendt hjem og er afhængige af internet for at kunne gennemføre deres hjemmeundervisning og -arbejde.

Det er dog lige præcis, hvad der skete i Hvide Sande først på ugen, hvor en entreprenør ved et uheld kom til at ødelægge det fiberkabel, der forsyner mange Hvide Sande-borgere med fiberbredbånd.

Bestyrelsesformand i  RAH Fiberbredbånd, Jacob Møller, beklager, at folk i Hvide Sande har haft problemer med forbindelsen i denne uge. Han håber, arbejdet er færdigt i dag, men kan ikke love noget.

- Nu har vi noget bøvlet vejrlig herude i dag med regn og storm, og det kan måske betyde noget i forhold til, at medarbejderne sidder og svejser de her hårtynde fibertråde sammen nede i hullet. Om det betyder, at der er nogle, der bliver berørt af det her i morgen, det ved jeg ikke for nuværende. Men planen er, at det skal være færdigt i dag, fortæller Jacob Møller.

Annonce

Uforsigtigt gravearbejde

- Det er jo supertræls. Det er en entreprenør, der skulle lave et eller andet, der kom til at grave vores kabler over.

- De har trukket en af vores ret væsentlige forbindelser op og delvist over. Det er blandt andet et kabel med fire gange 144 fiberkabler, som er hevet over. Det er bare rigtig, rigtig træls, at det skal ske oven i hjemmeskole og hjemmearbejde.


Det er jo supertræls. Det er en entreprenør, der skulle lave et eller andet, der kom til at grave vores kabler over.

Jacob Møller, bestyrelsesformand i RAH Fiberbredbånd


Ifølge Jacob Møller har den pågældende entreprenør ikke undersøgt, om der var kabler i jorden, før vedkommende begyndte at grave. Alle kabler, ledninger og andre rør i undergrunden er nemlig registreret nøjagtigt i Ledningsejerregistret.

- Alt der her kunne være undgået, hvis vedkommende havde fulgt reglerne og undersøgt, om der lå noget, der hvor man gravede. Så det er jo ingen trøst for os, at entreprenøren kommer til at betale noget af vores arbejde for det her, for vi er stadig kommer til at genere vores kunder helt unødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce