Annonce
Navne

Radioreporterens akilleshæl: - Jeg burde aldrig give noget væk, som jeg selv har pakket ind...

- Hvis jeg kunne få et ekstra talent? Så ville jeg gerne kunne spille et instrument - for eksempel basguitar. Jeg forsøgte at lære at spille klassisk guitar, da jeg gik i 3. g. Det var elendig timing. Der var alt for meget andet at tænke på, så jeg kom aldrig videre med det, fortæller DR-reporter og radiovært Torben Møller, der fylder 60. Foto: Johan Gadegaard
Torben Møller er madglad, elsker tomater, lider af udpræget "krybo-fobi" - og er elendig til at pakke gaver ind. Onsdag fylder DR-studieværten 60 år.

60: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Da jeg fyldte 50, holdt jeg stor fest på Hjerl Hede med mange gæster og en historisk menu. Her i 2021 er det ikke så nemt. Nu, hvor folk er begyndt at kunne rejse igen, skal alle bare afsted. Så det er komplet umuligt at samle folk på én bestemt dato. Derfor har jeg arrangeret flere mindre nedslag - en dag med familien, én med gamle kolleger og så videre. På selve dagen har vagtplanlæggeren sørget for, at jeg får mest muligt ud af min fødselsdag. Da er jeg sat på som reporter og møder derfor på arbejde 05.30...

Beskriv dig selv med tre ord?

Annonce

- Livsglad, madglad og "mig selv" - jeg synes, man i videst muligt omfang skal forsøge at være "den ægte sig selv" uden forstillelse.

Hvis du kun måtte spise og drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Prosecco og tomater!

Hvornår lyver du?

- En gang imellem, når jeg taler med min mor i Aabenraa, hvor jeg stammer fra. Mødre har ikke altid godt af høre sandheden - men okay, det var værre, da jeg var yngre.

Torben Møller

Hvorfor: Fordi han fylder 60 år onsdag den 21. juli.

Titel: Reporter og studievært på DR Midt & Vest. Havde 25 års jubilæum i DR den 1. marts 2021 - heraf har de 24 været i Holstebro.

Privat: Har en kæreste, der også bor i Holstebro.

Bopæl: Rækkehus i Holstebro.

Hvad synes du selv er din største fejl?

- Jeg er ikke altid så organiseret, som jeg gerne ville være, hverken arbejdsmæssigt og privat...ja, det er nok en anden måde at sige på, at jeg faktisk er lidt af et rodehoved.

Hvad står øverst på listen over steder, du gerne vil besøge - og hvad står nederst?

- Øverst; jeg ville gerne en tur til New York igen, For seks år siden boede jeg i fem uger i en studio-lejlighed på Manhattan. Det var fantastisk! Nederst på listen? Det må være Australien - fordi jeg lider af udpræget "krybo-fobi". Jeg er skidebange for alt det farlige kryb, de har. Alle, jeg kender, der har været i Australien, siger, at det er noget pjat, og at man jo aldrig ser noget kryb, men det tror jeg ikke på. Altså, jeg er ikke hysterisk herhjemme - små edderkopper gør ikke noget. Men jeg har lige opdaget, at nogle hvepse er ved at bosætte sig i min have, og de skal bare væk. Men det bliver ikke mig, der kommer til at fjerne dem.


Jeg er ikke altid så organiseret, som jeg gerne ville være, hverken arbejdsmæssigt og privat...ja, det er nok en anden måde at sige på, at jeg faktisk er lidt af et rodehoved.


Hvad kan irritere dig?

- Forstillelse, løgn, manipulation. Når folk faker noget - du ved; prøver at være noget, de ikke er.

Hvad er du nørdet med?

- Musik - jeg kan stadig huske, hvem der spillede trommer i Thin Lizzy. Men jeg er også lidt madnørd. Mest på den måde, at jeg gerne kaster mig ud i nye ting. Jeg var på et tidspunkt i Baskerlandet og opdagede, at de har deres egen type tapas, pintxos, der betyder pind. En madhapser med en pind i. Det skulle jeg bare prøve at lave, da jeg kom hjem, så mine gæster sad og ventede en time på maden, fordi de pintxos tog en pokkers tid. Det er vel også en form for nørderi; at det skal være helt rigtigt.

Hvad keder det dig at tale om, når du er til en fest/middag?

- Nok i virkeligheden politik. Det lyder måske mærkeligt, men der er så meget politik til hverdag i det journalistiske arbejde, hvor vi hele tiden skal sætte os ind i debatter og høre, hvad alle parter mener, at det vil jeg helst være fri for, når jeg har fri. Jeg vil gerne tale om holdninger, værdier og udvikling, men jeg har ikke lyst til at rode mig ud i en politisk debat.

Hvad er du virkelig dårlig til?

- At pakke gaver ind! Det ligner noget, en to-årig har været i gang med. Jeg har ofte tænkt over, hvorfor jeg lige er så dårlig til netop det. Jeg burde aldrig give noget væk, som jeg selv har pakket ind...

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Hvis stormfloden kommer: Sådan vil beredskabet sikre borgernes liv, lemmer og ejendom

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Træskulptører arbejder uden værnemidler: - Vi opfordrer til det, men i sidste ende vælger de selv

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Patienter må blive hos lægerne på Søibergsvej: Ingen tvinges til lægeskift, skønt ny praksis er på vej

Skjern

Derfor er Thomas blevet Remisens ansigt udadtil: Jeg er god til at sælge ideer

Ringkøbing-Skjern

Se billederne af det trælse, smukke sommervejr: Vilde skyer over Vestjylland

Tarm For abonnenter

Mere mystik på det forladte hotel i Lyne: Kunde politianmelder mulig snyd med værelsesudlejning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Maria er ved at uddanne sig til 'tjenende kvinde'

Vestjylland

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Ringkøbing

Corona-krisen har ramt teltudlejnings-firma hårdt - 2021 tegner til at blive en smule bedre

Hvide Sande For abonnenter

Honza og Veronika har fundet lykken på vestkysten: Tjekkiske caféejere har nu også en strandbar

Ringkøbing-Skjern

Se video: Træskulptører kæmper mod regn og blæst på havnen i Ringkøbing

Annonce