Annonce
Ringkøbing

Radioprogram går tæt på Primo Tours-direktør

Radiovært Søren Dahl (t.v.) havde mandag aften besøg af direktør hos Primo Tours i Ringkøbing, Bjarke Hansen, under optagelser på et hotel på den græske ø Korfu. "Dahl på Hack"-programmet bliver sendt søndag 21. oktober - på blandt andet Classic FM-kanalerne i Jylland og på Fyn. Foto: Henrik Sørensen / artistcare.dk

Radioprogrammet "Dahl på Hack" præsenterer 21. oktober blandt andre Bjarke Hansen, der er direktør hos Primo Tours i Ringkøbing.

Ringkøbing/Korfu: Hvor havde Bjarke Hansen sit første fritidsjob, og hvordan mødte han kvinden, der senere blev hans hustru?

Det er et par af de spørgsmål, der findes svar på, når direktøren hos Primo Tours i Ringkøbing søndag 21. oktober er gæst i radioprogrammet "Dahl på Hack."

Bjarke Hansen og en stor del af medarbejderstaben har netop været på en mindre rundrejse til charterdestinationer i Grækenland, og undervejs blev der også tid til at deltage i radioprogrammet. Det blev tidligere på ugen optaget under et middagsselskab på Ionian Park Hotel i byen Gouvia på Korfu.

"Dahl på Hack" har typisk to gæster på besøg, og det var også tilfældet under optagelserne på den græske ferieø, hvor journalist, skiekspert og foredragsholder Thomas Uhrskov også kiggede forbi hos vært Søren Dahl.

Hvad de færreste sikkert ved, er, at Thomas Uhrskov er halv græker. Hans mor er bosat i Grækenland, hvor hun i en alder af 88 år fortsat praktiserer sin gerning som psykolog - nu dog kun to dage om ugen.

"Costa Kalundborg"

I samtalen med Bjarke Hansen kommer det blandt andet frem, at direktøren hos Primo Tours er ret vild med Shu-bi-dua. En del af lydtæppet i det kommende "Dahl på Hack"-program udgøres derfor meget passende af sangen "Costa Kalundborg", der emmer af sol og god stemning.

Bjarke Hansen er dog næppe tilhænger af, at pop-poeternes profeti går i opfyldelse, da teksten til "Costa Kalundborg" blandt andet siger, at "Danmark bli'r det nye tropeferie-paradis...."

Udsendelsen fra Korfu er nummer 998 med Søren Dahl i værtsrollen.

Det to timer lange samtaleprogram hed tidligere "Café Hack" og blev i en årrække sendt på DR's P4. Men da det i starten af 2017 kom frem, at folkene bag "Café Hack" havde brudt Danmarks Radios regler om skjult sponsorering, var det slut med at sende på P4, hvor én million danskere typisk lyttede med.

"Dahl på Hack" optages fortsat primært på Café Hack i Aarhus, og programmet sendes nu på en række kommercielle radiokanaler - blandt andet på Classic FM, der har en lang række frekvenser i Jylland og på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce