Ringkøbing

Radioprogram går tæt på Primo Tours-direktør

Radiovært Søren Dahl (t.v.) havde mandag aften besøg af direktør hos Primo Tours i Ringkøbing, Bjarke Hansen, under optagelser på et hotel på den græske ø Korfu. "Dahl på Hack"-programmet bliver sendt søndag 21. oktober - på blandt andet Classic FM-kanalerne i Jylland og på Fyn. Foto: Henrik Sørensen / artistcare.dk

Radioprogrammet "Dahl på Hack" præsenterer 21. oktober blandt andre Bjarke Hansen, der er direktør hos Primo Tours i Ringkøbing.

Ringkøbing/Korfu: Hvor havde Bjarke Hansen sit første fritidsjob, og hvordan mødte han kvinden, der senere blev hans hustru?

Det er et par af de spørgsmål, der findes svar på, når direktøren hos Primo Tours i Ringkøbing søndag 21. oktober er gæst i radioprogrammet "Dahl på Hack."

Bjarke Hansen og en stor del af medarbejderstaben har netop været på en mindre rundrejse til charterdestinationer i Grækenland, og undervejs blev der også tid til at deltage i radioprogrammet. Det blev tidligere på ugen optaget under et middagsselskab på Ionian Park Hotel i byen Gouvia på Korfu.

"Dahl på Hack" har typisk to gæster på besøg, og det var også tilfældet under optagelserne på den græske ferieø, hvor journalist, skiekspert og foredragsholder Thomas Uhrskov også kiggede forbi hos vært Søren Dahl.

Hvad de færreste sikkert ved, er, at Thomas Uhrskov er halv græker. Hans mor er bosat i Grækenland, hvor hun i en alder af 88 år fortsat praktiserer sin gerning som psykolog - nu dog kun to dage om ugen.

"Costa Kalundborg"

I samtalen med Bjarke Hansen kommer det blandt andet frem, at direktøren hos Primo Tours er ret vild med Shu-bi-dua. En del af lydtæppet i det kommende "Dahl på Hack"-program udgøres derfor meget passende af sangen "Costa Kalundborg", der emmer af sol og god stemning.

Bjarke Hansen er dog næppe tilhænger af, at pop-poeternes profeti går i opfyldelse, da teksten til "Costa Kalundborg" blandt andet siger, at "Danmark bli'r det nye tropeferie-paradis...."

Udsendelsen fra Korfu er nummer 998 med Søren Dahl i værtsrollen.

Det to timer lange samtaleprogram hed tidligere "Café Hack" og blev i en årrække sendt på DR's P4. Men da det i starten af 2017 kom frem, at folkene bag "Café Hack" havde brudt Danmarks Radios regler om skjult sponsorering, var det slut med at sende på P4, hvor én million danskere typisk lyttede med.

"Dahl på Hack" optages fortsat primært på Café Hack i Aarhus, og programmet sendes nu på en række kommercielle radiokanaler - blandt andet på Classic FM, der har en lang række frekvenser i Jylland og på Fyn.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce