Annonce
Danmark

Premiere på Radio4: Her er otte af de nye programmer

Radio4, der går i luften midnat mellem torsdag og fredag, er ejet af Jysk Fynske Medier og otte andre regionale mediehuse. Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix
Danmarks nye taleradiokanal kommer blandt andet til at byde på programmer om hippiebevægelsen, klimaet og kongehuset og har en række kendte personligheder som værter.
Annonce

Aarhus: Når torsdag bliver til fredag, bliver Radio24syv til Radio4. Eller rettere overtager Radio4 den FM-frekvens, som Radio24syv har sendt på de seneste otte år.

Den nye radiokanal, der har sit hovedkvarter på Banegårdspladsen i Aarhus, vil ifølge chefredaktør Anne-Marie Dohm forsøge at ramme et bredere publikum end de taleradioer, der hidtil har været på markedet.

- Vores ambition er at lave radio til alle danskere. Vi vil være inkluderende og involverende. Det gør vi, så godt vi kan, og så tager vi imod den kritik, der kommer, har Anne-Marie Dohm tidligere udtalt til Århus Stiftstidende.

Radioen vil satse på programmer med passionerede og personlige værter, der har en holdning eller en mission med programmerne.

Herunder kan du se en række af de programmer, du kommer til at kunne høre på Radio4.

Komiker undersøger majspiber og hængepatter

Anders Stjernholm føler, at han er gået glip af noget, fordi han ikke var født, da ungdomsoprøret og hippiebevægelsen havde sin storhedstid. I programmet "Blomsterbørns Hørm" undersøger han, hvad det er, han er gået glip af. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hippietiden bliver sat under lup i programmet "Blomsterbørns Hørm".

Værten på programmet er komikeren Anders Stjernholm, som tidligere blandt andet har været folketingskandidat for Alternativet og formand i Ateistisk Selskab.

I programmet vil han interviewe dem, der var en del af hippiebevægelsen i 60'erne og 70'erne.

- Som barn af 1980’erne og ung i 1990’erne har jeg nok altid følt, at jeg og min generation er gået glip af noget vigtigt. Jeg vidste, at mennesker med langt hår, majspibe og hængepatter syntes, at atomkraft var for galt, og at nedlagte bygninger godt måtte bruges af andre. Men størstedelen af hippietidens idéer og idealer havde jeg ikke noget begreb om. I dag tror jeg mere og mere på, at der i årene før jeg selv kom til verden, herskede en stærk – og måske lidt naiv – tro på, at verden kunne blive et bedre sted. Den gejst kunne vi måske godt trænge til et skud af, udtalte Anders Stjernholm i en pressemeddelelse om programmet.

Kendt aarhusianer vil finde det store i det små

Jens Folmer Jepsen får sit eget program på Radio4. Foto: Axel Schütt

Jens Folmer Jepsen, der tidligere har været direktør for Aarhus Festuge - og i øvrigt har skrevet teksten til På Slaget 12-sangen 'Hjem til Aarhus' - bliver vært på "Småt op!".

Den 62-årige aarhusianer vil i programmet forsøge at støvsuge nyhedsstrømmen for de mindste nyheder og detaljer, som han vil dykke ned i.

- Jeg skal have fundet ham, der spiller på triangel i symfoniorkestret, for en triangel er i sandhed en lille ting. Men dog med stor betydning for musikken, har han fortalt til Århus Stiftstidende.

Du kan læse mere om programmet i artiklen her.

Tidligere Outlandish-medlem bliver radiovært

Isam B debuterer som taleradiovært på Radio4. Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Isam Bachari, der nok bedre er kendt som Isam B fra sin tid i hiphop-trioen Outlandish, skal være vært på et program om religion og tro med titlen "Tro på det!"

- I det første program, der bliver sendt lørdag eftermiddag, har Isam Bachiri besøg af tidligere radiovært Hans Otto Bisgaard, der har været mentor for sangeren i mange år. I programmet taler de blandt andet om tabet af Isams Bacharis ven og Hans Otto Bisgaards søn, Jeppe Bisgaard, der døde forrige sommer, 47 år gammel, skriver Radio4 om programmet på sin Facebook-profil.

Kongehuset får sit eget program

Programmet Monarkiet vil følge kongehusets grøen og laden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

I programmet "Monarkiet" bliver der hver uge dedikeret en time til at behandle den royale familie og kongehuset som institution.

Sara Husted Meyer bliver vært på programmet.

- Kongehuset har altid fascineret mig. Det repræsenter på en eller anden måde den ultimative kontrast til den leverpostejsfarvede hverdag. Og derfor er det også lidt en skam, at det primært er ved højtider og festlige lejligheder, at vi interesserer os for kongehuset. Det vil jeg gerne lave om på, og jeg håber, at 'Monarkiet' bliver det program, du ikke anede, du har manglet, siger hun i en nyhed på Radio4's hjemmeside.

Elgaard gør comeback som sportsvært

Claus Elgaard, der er tidligere TV2-vært, bliver vært på "Sportsugen med Elgaard". Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix

Den tidligere sportsvært på TV2 Claus Elgaard bliver vært på "Sportsugen med Elgaard".

Programbeskrivelsen lyder: "Vi kigger tilbage på ugen, der gik i sportens verden. Sammen med gæster i studiet og sportsredaktører fra hele landet tager vi fat i ugens store historier, men også de historier, vi synes, det er vigtigt at give lidt ekstra opmærksomhed."

Kort efter sin ansættelse satte han også selv nogle ord på sine ambitioner i et interview med Ekstra Bladet.

- Vi skal ikke udfordre TV2 eller Ekstra Bladet på den daglige dækning. Jeg er god til de lange interview, hvor det handler om noget andet. Det er sjovere at tale med eksempelvis Mikkel Kessler om alt andet end boksning, sagde Claus Elgaard til Ekstra Bladet.

Klimaradio

Tidligere DR-vejrvært Nina Bendixen bliver vært på programmet "Klimatosset". Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Radio4 får også et program om klimaforandringer. Det bliver den tidligere vejrvært på DR Nina Bendixen, der står bag mikrofonen på programmet "Klimatosset".

- Jeg er vant til at fortælle om vejret for de næste fem dage. Men det der sker på den anden side af femdøgneren, altså de næste fem årtier, det synes jeg er vildt spændende og skræmmende på samme tid. Klimaet er genstand for enorme følelser og store diskussioner. Og jeg vil rigtig gerne både bygge bro og skabe debat i det nye program, udtaler Nina Bendixen i en nyhed på Radio4's hjemmeside.

Tidligere minister ringer rundt i verden

Christian Friis Bach har en fortid som udviklingsminister. Som vært på Radio4 skal han dække udlandsstof. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Christian Friis Bach er tidligere Landmand ved Ganløse, undergeneralsekretær i FN, udviklingsminister i Thorning-Schmidt-regeringen og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Nu skal han være vært på programmet "Den danske forbindelse". Her vil han ringe rundt og tale med danskere, der er bosat i udlandet.

- Der er rigtig meget, vi går glip af, når vi prøver at forså verden på afstand. Derfor vil vi i programmet gerne tale med den studerende, som er øjenvidne til, hvad der faktisk foregår på gaden i Hong Kong eller som kan give os nye perspektiver på et Rusland, vi har svært ved at forstå. Vi vil sætte fokus på de store nyheder, men også på de lidt skæve, sjove og anderledes nyheder, der ellers aldrig når din radio, siger Christian Friis Bach i en udtalelse om programmet.

Adoption fra Radio24syv

Radio24syv lukker, men et enkelt program fra kanalen kører videre på Radio4. Flere andre Radio24syv-programmer fortsætter som podcasts. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Et enkelt program har Radio4 adopteret fra Radio24syv, nemlig "Nattevagten", som skal holde lytterne i hånden gennem nattetimerne.

- Timerne efter midnat er som skabt til den personlige samtale. Og hver nat sidder en ny nattevagt bag mikrofonen, klar til at snakke med de danske natteravne, skriver Radio4 om konceptet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Annonce