Skjern

Radikal ærgrelse: Fik klippet plakater ned to gange i Skjern

- Jeg vil helst ikke gøre mig til dommer over, hvad der er sket med dem, men jeg vil gerne sige, at det er ikke i orden at fjerne valgplakater, uanset hvad det så er afledt af, fastslår Thomas Sloth. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nu overvejer folketingskandidat Thomas Sloth, om Radikale Venstre skal vente med at hænge plakater op i Skjern, efter at partiet fik klippet flere EU-plakater ned. Også Liberal Alliance er ramt af nedklipning.

SKJERN: Radikale Venstres folketingskandidat, Thomas Sloth, overvejer nu hvornår hans valgplakater skal hænges op i Skjern, efter at partiet har fået revet halvdelen af sine EU-parlaments-valgplakater ned, kort efter at de er blevet sat op.

Lørdag måtte der sættes plakater op for EU-parlamentsvalget, og som alle andre partier, var Radikale Venstre også på gaden lørdag for at sikre sig de gode lygtepæle.Thomas Sloth anslår at partiet alt i alt havde hængt 10 plakater op i Skjern. Det drejer sig om plakater med Morten Helveg Petersen, Poul Elmegaard og desuden plakater med et B, som er Radikale Venstres partibogstav.

- Et af partiets trofaste medlemmer havde været ude for at hænge plakater op, og vi har en uskreven regel om, at vi kører rundt og tjekker dem undervejs, for at være sikre på, at de ikke er faldet ned, eller er kommet til at hænge for lavt i forhold til reglerne. Tirsdag aften fik jeg besked fra ham om, at de steder, hvor der var hængt plakater op, var de ikke længere. Han kiggede så efter, og plakaterne var klippet ned og smidt i en busk, fortæller Thomas Sloth.

Tirsdag blev plakaterne igen sat op. Onsdag morgen var de klippet ned igen.

- Jeg vil helst ikke gøre mig til dommer over, hvad der er sket med dem, men jeg vil gerne sige, at det er ikke i orden at fjerne valgplakater, uanset hvad det så er afledt af, fastslår Thomas Sloth.

Samtidig kunne Radikale Venstre konstatere, at også plakater fra Liberal Alliance var klippet ned.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at der er nogle mennesker, der har så meget foragt for demokratiet, siger lokalformand for Liberal Alliance, Anders Paabøl Christensen.

Venter måske

Indtil nu har planen været at hænge 100 plakater fra Radikale Venstre op i Skjern, men det er en plan, der kan nå at ændre sig.

- Nu regner jeg med, at der kommer mere respekt for plakaterne. Måske fordi at det er lokale kandidater, der er på, men jeg tror, at vi kommer til at vente med at hænge op i Skjern, og ikke nær så mange, som vi havde planlagt i første omgang, siger Thomas Sloth. Udover hans ansigt på plakaterne, er der også plakater med de øvrige kandidater fra Radikale Venstre i Vestjyllands Storkreds, ligesom B-plakaterne også bliver hængt op.

Anders Paabøl Christensen fortæller, at der i Skjern-Tarm er ophængt omkring 30 plakater for Liberal Alliance, men at det store ryk kommer på lørdag.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce