Annonce
Ringkøbing-Skjern

R og V presser hårdt på for grænseåbning

Radikale Venstre og Venstre presser hårdt på for en hurtigt grænseåbning. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Andreas Steenberg ser det som dum nationalisme, at regeringen ikke hurtigst muligt åbner op for tyske turister langs Vestkysten.
Annonce

Ringkøbing Skjern: - Jeg er meget, meget kristisk og vred over det, der sker. Det er udtryk for dum nationalisme, at regeringen ikke vil åbne grænsen for tyske turister. Det er afgørende for Vestkysten, at det sker så hurtigt som muligt. Eller i det mindste at sommerhusejere får klare svar. Vi kan ikke få noget svar på, hvorfor folk fra udlandet ikke kan komme og sidde i et sommerhus. Der ligger ikke noget sundhedsfagligt, der siger, at det ikke kan lade sig gøre, siger Andreas Steenberg, folketingsmedlem for Radikale Venstre.

- At regeringen sender det signal til tyskerne, er meget uheldigt, når tyskerne nu selv åbner grænsen, og når de har godt styr på corona-situationen. Vi har derfor - sammen med Venstre - valgt at lægge hårdt pres på regeringen i dette spørgsmål. Og der er jo ingen deadline. Regeringen behøver ikke vente til 10. maj med at melde ud om grænseåbning, siger Andreas Steenberg.

- Det er godt, at restauranter og cafeer nu får lov til at åbne med fornuftige regler, men på Vestkysten vil det ikke kunne køre rundt uden de tyske turister. Den rapport om økonomien, som regeringen har fået lavet, viser, at det her er et af de mest afgørende punkter, siger Andreas Steenberg.

- Jeg er meget, meget kristisk og vred over det, der sker. Det er udtryk for dum nationalisme, at regeringen ikke vil åbne grænsen for tyske turister, siger Andreas Steenberg (R). Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce