Annonce
Hvide Sande

Rør-Jakobsens klage afvist: Nu starter sandfodring på Søndervig-stranden

Sådan ser en sandfodring ud - her ved Krylen i 2012. Arkivfoto: lk
500.000 kubikmeter sand skal pumpes ind på Søndervig-stranden som kystbeskyttelse.
Annonce

Søndervig: Kystdirektoratet sætter nu gang i den planlagte sandfodring på Søndervig-stranden. Et sandpumperskib skal arbejde i døgndrift med at pumpe op til 500.000 kubikmeter sand igennem et rør og ind på stranden, hvor sandet skal fungere som kystbeskyttelse.

Arbejdet skulle egentlig være begyndt i september, men er blevet blokeret af en klage fra opfinder Poul Jakobsen, som har ligget i årelang fejde med Kystdirektoratet. Poul Jakobsen mener, at Kystdirektoratets tilladelse til sandfodring er lovstridig, da Søndervig-stranden ifølge Jakobsen ikke har brug for mere sand, da hans alternative kystbeskyttelse med trykudligningsrør, som blev sat i stranden i 2012, har lagt adskillige meter til både strand og klitter.

Kystdirektoratet er uenig og har peget på, at opmålinger viser, at det vil være godt at sandfodre ved Søndervig.

Miljø- og Fødevareklagenævnet i Viborg har nu afvist Jakobsens klage, som i tre måneder har haft opsættende virkning. Afvisningen var forventet af Kystdirektoratet, som mener, at Jakobsen ikke er klageberettiget.

Kystdirektoratet begynder sandfodringen i begyndelsen af denne uge.

- Arbejdet er afhængigt af forholdsvist roligt vejr, men vi håber på en periode med gunstige vejrforhold, så vi kan nå så meget som muligt inden årets udgang. Her udløber vores tilladelse til arbejdet. Det betyder, at vi sandsynligvis ikke når at lægge alt det sand ud, vi oprindeligt havde planlagt, men det indhenter vi næste år, og kysten kan godt holde til hårdt vejr i mellemtiden, siger områdechef i Kystdirektoratet, Niels Kristian Kvistgaard i en pressemeddelelse.

Sandpumperen begynder indpumpningen af sand ved sti nummer 100 ud for Fortunavej ved Danland Feriecenter. Herfra arbejdes der sydpå, og derefter nordpå så langt, som vejret og tiden tillader det. Det udlagte sand tager noget af energien ud af havets bølger, som ellers ville nedbryde gennemsnitligt én meter af kysten hvert år ved Søndervig, forklarer Kystdirektoratet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

25 år på Troldhede Mejeri

Annonce