Annonce
Ringkøbing IF

Rødt kort til RIF ændrede føring på 1-0 til smalt nederlag på 2-1

Kenneth Lund fik ikke hovedet på bolden i denne situation. Angriberen havde et par store chancer, inden han fik direkte rødt for et skub efter en times spil. Foto: Jørgen Kirk
Det så godt ud for Ringkøbing IF i sæsonens sidste kamp i 2. division, da Casper K. Petersen scorede til 1-0 efter en lille times spil, men hjemmeholdet endte med at tabe 2-1 mod B93.

Ringkøbing: Nej hvor så det godt ud efter omkring en times tid. Ringkøbing IF førte 1-0. Hjemmeholdet havde momentum med godt spil, B93 var ikke i nærheden af RIFs mål, og RIF havde overlevet en lidt vanskelig første halvleg.

Så dummede Kenneth Lund sig.

Kenneth Lund havde haft et godt ryk fremad med bolden. Lige omkring midterlinjen blev han savet ned bagfra til klart frispark, som dommeren da også fluks fløjtede for. Men det var ikke nok for Kenneth Lund, der rejste sig op og skubbede til modstanderen. Det må have været et mere voldsomt skub, end det så ud til udefra. Ja så voldsomt at dommeren skønnede det som et slag, og derfor hev han det røde kort op af lommen, hvor efter Kenneth Lund måtte luske i bad.

Det ændrede kampen totalt. B93 satte sig på mere og mere af spillet, og med to scoringer hentede gæsterne en kneben sejr på 2-1.

I første halvleg var B93 bedst. De spillede hurtigt og godt med flere opløb på kanterne, og det gav gode indlæg. Mange af dem blev der ikke afsluttet på, men der var dog også et par åbne muligheder, hvor målmand Mads Petersen var fremme med gode redninger.

RIF fik to muligheder. Begge til Kenneth Lund. Først blev et godt angreb kørt igennem frem til en stikning ind i feltet til Kenneth Lund, der fra spids vinkel sendte bolden i sidenettet. Den næste chance kort før pausen havde en rigtig angriber scoret på. RIF holdt fast i bolden i kanten af feltet, og pludselig lå en løs bold omkring pletten til en helt fri Kenneth Lund, der afsluttede svagt lige på målmanden.

Kenneth Lund fik en ny stor chance efter 55 minutter. På en frispilning fra Mikkel Jakobsen var der frit skud, men målmanden fik reddet til hjørnespark.

Det var netop et hjørnespark tre minutter senere, der bragte RIF på 1-0. Mikkel Jakobsen sendte bolden til fjerneste stolpe, hvor Casper K. Petersen fik scoret på et nydeligt hovedstød efter en periode, hvor RIF med virkeligt godt spil havde sat sig på kampen.

Men så kom det røde kort.

I resten af kampen fik B93 skabt de chancer, de skulle bruge, efter Casper K. Petersen havde haft en helflugter lige på målmanden.

Først blev en bold sendt ned bag RIFs forsvar. RIFs forsvarsspillere appellerede for offside, men linjedommeren vinkede ikke, og så blev bolden lobbet i mål til 1-1.

Lidt senere måtte Jacob Sandal afværge ved stolpen efter hjørnespark, men det var en stakket frist. En løs bold i kanten af feltet blev sendt forbi Mads Petersen til 2-1. B93 fik endnu en chance, hvor de sendte bolden forbi mål.

RIF forsøgte at komme tilbage. Mange folk blev sendt frem, men det blev kun til et skud forbi mål fra Lennard Lauridsen.

- Da vi scorede til 1-0, var vi det bedste hold på banen. Derfor var det ærgerligt at få et rødt kort, som var hårdt dømt. Det blev afgørende, at vi i undertal ikke kunne holde det første tryk på B93. De fik tid og plads til at slå nogle bolde ned i bagrummet, og dem kunne vi ikke forsvare os mod. Spillerne arbejdede hårdt for sagen, og der blev spillet fint i perioder, så på en måde fik vi en rimelig afslutning på sæsonen, sagde RIFs træner Nicolai Wael efter kampen.

Annonce
Panik foran Ringkøbing IFs mål. Det var der et par gange i første halvleg, men målmand Mads Petersen holdt målet rent. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce