Ringkøbing IF

Rødt kort til RIF ændrede føring på 1-0 til smalt nederlag på 2-1

Kenneth Lund fik ikke hovedet på bolden i denne situation. Angriberen havde et par store chancer, inden han fik direkte rødt for et skub efter en times spil. Foto: Jørgen Kirk
Det så godt ud for Ringkøbing IF i sæsonens sidste kamp i 2. division, da Casper K. Petersen scorede til 1-0 efter en lille times spil, men hjemmeholdet endte med at tabe 2-1 mod B93.

Ringkøbing: Nej hvor så det godt ud efter omkring en times tid. Ringkøbing IF førte 1-0. Hjemmeholdet havde momentum med godt spil, B93 var ikke i nærheden af RIFs mål, og RIF havde overlevet en lidt vanskelig første halvleg.

Så dummede Kenneth Lund sig.

Kenneth Lund havde haft et godt ryk fremad med bolden. Lige omkring midterlinjen blev han savet ned bagfra til klart frispark, som dommeren da også fluks fløjtede for. Men det var ikke nok for Kenneth Lund, der rejste sig op og skubbede til modstanderen. Det må have været et mere voldsomt skub, end det så ud til udefra. Ja så voldsomt at dommeren skønnede det som et slag, og derfor hev han det røde kort op af lommen, hvor efter Kenneth Lund måtte luske i bad.

Det ændrede kampen totalt. B93 satte sig på mere og mere af spillet, og med to scoringer hentede gæsterne en kneben sejr på 2-1.

I første halvleg var B93 bedst. De spillede hurtigt og godt med flere opløb på kanterne, og det gav gode indlæg. Mange af dem blev der ikke afsluttet på, men der var dog også et par åbne muligheder, hvor målmand Mads Petersen var fremme med gode redninger.

RIF fik to muligheder. Begge til Kenneth Lund. Først blev et godt angreb kørt igennem frem til en stikning ind i feltet til Kenneth Lund, der fra spids vinkel sendte bolden i sidenettet. Den næste chance kort før pausen havde en rigtig angriber scoret på. RIF holdt fast i bolden i kanten af feltet, og pludselig lå en løs bold omkring pletten til en helt fri Kenneth Lund, der afsluttede svagt lige på målmanden.

Kenneth Lund fik en ny stor chance efter 55 minutter. På en frispilning fra Mikkel Jakobsen var der frit skud, men målmanden fik reddet til hjørnespark.

Det var netop et hjørnespark tre minutter senere, der bragte RIF på 1-0. Mikkel Jakobsen sendte bolden til fjerneste stolpe, hvor Casper K. Petersen fik scoret på et nydeligt hovedstød efter en periode, hvor RIF med virkeligt godt spil havde sat sig på kampen.

Men så kom det røde kort.

I resten af kampen fik B93 skabt de chancer, de skulle bruge, efter Casper K. Petersen havde haft en helflugter lige på målmanden.

Først blev en bold sendt ned bag RIFs forsvar. RIFs forsvarsspillere appellerede for offside, men linjedommeren vinkede ikke, og så blev bolden lobbet i mål til 1-1.

Lidt senere måtte Jacob Sandal afværge ved stolpen efter hjørnespark, men det var en stakket frist. En løs bold i kanten af feltet blev sendt forbi Mads Petersen til 2-1. B93 fik endnu en chance, hvor de sendte bolden forbi mål.

RIF forsøgte at komme tilbage. Mange folk blev sendt frem, men det blev kun til et skud forbi mål fra Lennard Lauridsen.

- Da vi scorede til 1-0, var vi det bedste hold på banen. Derfor var det ærgerligt at få et rødt kort, som var hårdt dømt. Det blev afgørende, at vi i undertal ikke kunne holde det første tryk på B93. De fik tid og plads til at slå nogle bolde ned i bagrummet, og dem kunne vi ikke forsvare os mod. Spillerne arbejdede hårdt for sagen, og der blev spillet fint i perioder, så på en måde fik vi en rimelig afslutning på sæsonen, sagde RIFs træner Nicolai Wael efter kampen.

Panik foran Ringkøbing IFs mål. Det var der et par gange i første halvleg, men målmand Mads Petersen holdt målet rent. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce