Annonce
Ringkøbing IF

Rødt kort til RIF ændrede føring på 1-0 til smalt nederlag på 2-1

Kenneth Lund fik ikke hovedet på bolden i denne situation. Angriberen havde et par store chancer, inden han fik direkte rødt for et skub efter en times spil. Foto: Jørgen Kirk
Det så godt ud for Ringkøbing IF i sæsonens sidste kamp i 2. division, da Casper K. Petersen scorede til 1-0 efter en lille times spil, men hjemmeholdet endte med at tabe 2-1 mod B93.

Ringkøbing: Nej hvor så det godt ud efter omkring en times tid. Ringkøbing IF førte 1-0. Hjemmeholdet havde momentum med godt spil, B93 var ikke i nærheden af RIFs mål, og RIF havde overlevet en lidt vanskelig første halvleg.

Så dummede Kenneth Lund sig.

Kenneth Lund havde haft et godt ryk fremad med bolden. Lige omkring midterlinjen blev han savet ned bagfra til klart frispark, som dommeren da også fluks fløjtede for. Men det var ikke nok for Kenneth Lund, der rejste sig op og skubbede til modstanderen. Det må have været et mere voldsomt skub, end det så ud til udefra. Ja så voldsomt at dommeren skønnede det som et slag, og derfor hev han det røde kort op af lommen, hvor efter Kenneth Lund måtte luske i bad.

Det ændrede kampen totalt. B93 satte sig på mere og mere af spillet, og med to scoringer hentede gæsterne en kneben sejr på 2-1.

I første halvleg var B93 bedst. De spillede hurtigt og godt med flere opløb på kanterne, og det gav gode indlæg. Mange af dem blev der ikke afsluttet på, men der var dog også et par åbne muligheder, hvor målmand Mads Petersen var fremme med gode redninger.

RIF fik to muligheder. Begge til Kenneth Lund. Først blev et godt angreb kørt igennem frem til en stikning ind i feltet til Kenneth Lund, der fra spids vinkel sendte bolden i sidenettet. Den næste chance kort før pausen havde en rigtig angriber scoret på. RIF holdt fast i bolden i kanten af feltet, og pludselig lå en løs bold omkring pletten til en helt fri Kenneth Lund, der afsluttede svagt lige på målmanden.

Kenneth Lund fik en ny stor chance efter 55 minutter. På en frispilning fra Mikkel Jakobsen var der frit skud, men målmanden fik reddet til hjørnespark.

Det var netop et hjørnespark tre minutter senere, der bragte RIF på 1-0. Mikkel Jakobsen sendte bolden til fjerneste stolpe, hvor Casper K. Petersen fik scoret på et nydeligt hovedstød efter en periode, hvor RIF med virkeligt godt spil havde sat sig på kampen.

Men så kom det røde kort.

I resten af kampen fik B93 skabt de chancer, de skulle bruge, efter Casper K. Petersen havde haft en helflugter lige på målmanden.

Først blev en bold sendt ned bag RIFs forsvar. RIFs forsvarsspillere appellerede for offside, men linjedommeren vinkede ikke, og så blev bolden lobbet i mål til 1-1.

Lidt senere måtte Jacob Sandal afværge ved stolpen efter hjørnespark, men det var en stakket frist. En løs bold i kanten af feltet blev sendt forbi Mads Petersen til 2-1. B93 fik endnu en chance, hvor de sendte bolden forbi mål.

RIF forsøgte at komme tilbage. Mange folk blev sendt frem, men det blev kun til et skud forbi mål fra Lennard Lauridsen.

- Da vi scorede til 1-0, var vi det bedste hold på banen. Derfor var det ærgerligt at få et rødt kort, som var hårdt dømt. Det blev afgørende, at vi i undertal ikke kunne holde det første tryk på B93. De fik tid og plads til at slå nogle bolde ned i bagrummet, og dem kunne vi ikke forsvare os mod. Spillerne arbejdede hårdt for sagen, og der blev spillet fint i perioder, så på en måde fik vi en rimelig afslutning på sæsonen, sagde RIFs træner Nicolai Wael efter kampen.

Panik foran Ringkøbing IFs mål. Det var der et par gange i første halvleg, men målmand Mads Petersen holdt målet rent. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce