forside

Røde partier trækker transportminister ind i DSB-konflikt

Konflikten mellem DSB og lokomotiv- og togførerne har ført til fire arbejdsnedlæggelser i løbet af den seneste måneds tid. (Arkivfoto)

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal forholde sig til konflikt mellem DSB og lokomotiv- og togførerne.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) bliver nu trukket ind i konflikten mellem DSB og selskabets lokomotiv- og togførere.

Han er således blevet indkaldt til en hasteforespørgsel om sagen i Folketinget.

Indkaldelsen kommer fra Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet og Alternativet.

- Transportministeren skal tage fat i DSB's ledelse, og som eneejer af DSB skal han tage fat i ledelsen og sige, at de må få løst konflikten, siger Henning Hyllested, der er transportordfører for Enhedslisten.

Henning Hyllested anerkender, at det i Danmark traditionelt set er arbejdsmarkedets parter, som skal løse den type konflikten.

Men han mener, at det er på sin plads at gå ind i konflikten, fordi transportminister Ole Birk Olesen tidligere i denne uge gjorde det samme.

Han udtalte, at DSB's ansatte - via Dansk Jernbaneforbund - ødelægger det for sig selv ved at kæmpe for sine rettigheder.

- Dansk Jernbaneforbund saver i den gren, som forbundet sidder på ved at være med til at gøre jernbanedriften så dyr, at der bliver færre passagerer på jernbanen, sagde Ole Birk Olesen til Altinget.

Konflikten i DSB har ført til fire arbejdsnedlæggelser den seneste måned.

Tusindvis af passagerer i hele landet er blevet ramt, da togene har været forsinket eller aflyst. Det skete senest 30. november.

Striden går på, hvor stor indflydelse de ansatte fremover skal have på planlægningen af arbejdstiden. På det punkt har parterne været et stykke fra hinanden.

- Jeg synes ikke, at det burde give anledning til en strid, når det har fungeret godt i mange år.

- Jeg synes, at det er torskedumt, at DSB går ind og blander sig i det, hvis medarbejderne selv kan løse opgaven, siger Henning Hyllested.

Hos Dansk Folkeparti mener transportordfører Kim Christiansen, at Folketinget skal blande sig uden om konflikten.

- Det er DSB og Dansk Jernbaneforbund, der skal løse den her konflikt, og så må de gøre op med sig selv, om de kan leve med, at det er til stor gene for tusindvis af pendlere, siger Kim Christiansen.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Fodbold

To brændte straffespark i målløst lokalopgør

Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Læserbrev

Der er brug for en femårsplan: Afvikling eller udvikling af Tarm?

Læserbrev: Kunne det tænkes, at byrådet kunne frembringe en femårsplan over påtænkte "nedlukninger" i Tarm, og så sætte biblioteket sidst på denne aktivitetsplan? Biblioteket er jo vores officielle "forsamlingshus" med mangeartede aktiviteter, underholdning, teater, mødested for dagplejemødre, hvor børnene kan mødes og lege, blive underholdt med mere. Ligeledes stedet, hvor voksne i alle aldre selv med begrænset mobilitet kan følge med via aviser, internet og hertil selvfølgelig også bogudlån, tidsskrifter, magasiner, plus ... Hvis der er pengemangel i kommunekassen, så lav en omvendt bibliotekslukning og lad for eksempel Ringkøbing, Skjern eller et andet bibliotek lukke. Den sydlige del af kommunen har ikke byrådets opmærksomhed i et positivt øjemed. Hvis Tarm fortsat skal være en by, der er attraktiv for en tilflytter, må den vandalisering stoppe nu. Vi har brug for endda flere kommunale tiltag, så byen fremstår præsentabel, inklusiv et minimum af kommunal service. Der er bestemt nok at tage fat på. Så kære Byråd, lav i stedet en femårig udviklingsplan for Tarm, det ville være at vise respekt og interesse for den sydlige del af vores kommune. Så jeg venter spændt på at kunne få en femårsplan at se, og ikke mindst til at se, om overskriften bliver "Nedlukningsplan" eller "Udviklingsplan". Et er 100 procent sikkert, en "plan" må være et minimumskrav, hvis I vil os. PS: Hvis i beslutter jer for en "Nedlukningsplan" for Tarm, så gerne så betids, at I kan præsentere den for os i byens "forsamlingshus", før nedrivningen påbegyndes. Vi behøver ikke fortsat et liv i Tarm efter "salamimetoden" - så vis i stedet støtte til alle de mange frivillige tiltag og store engagement. Det giver lyst til mere.

Ringkøbing-Skjern

Frygter forurening: Kommunen har meldt ulovlig brøndborer til politiet

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

Ringkøbing-Skjern

Stram Kurs-kandidat skal debattere danskhed med biskop på Kaj Munks Præstegård