Annonce
Ringkøbing-Skjern

Røde Kors vil give handicappede en hånd med at komme ind og ud af toget

DSB har spurgt Røde Kors i Ringkøbing, om de vil stå for at hjælpe handicappede på stationerne i Lem, Ringkøbing, Hee og Tim med at komme ind i eller ud af toget. Foto. Region Midtjylland.
DSB har spurgt Røde Kors i Ringkøbing, om de vil stå for at hjælpe handicappede på togstationerne i Lem, Ringkøbing, Hee og Tim.

Ringkøbing, Lem, Hee, Tim: Adgang til transport er vigtig for alle. Det gælder også – og måske især – hvis man har et handicap. Derfor findes der en ordning, hvor handicappede kan få hjælp til at komme ind i og ud af tog.

Tidligere har det været taxachauffører, der har stået for denne opgave. Men dem er der færre af end tidligere. Derfor er der opstået behov for, at andre vil påtage sig opgaven med at hjælpe svagtseende eller gangbesværede.

En vigtig opgave

DSB har spurgt Røde Kors i Ringkøbing, om de vil stå for den hjælp på stationerne i Lem, Ringkøbing, Hee og Tim.

- Vi synes, det er en vigtig opgave og vil derfor gerne i kontakt med frivillige, der er klar til at hjælpe handicappede på stationen, fortæller Thorkild Sloth Pedersen, formand for Røde Kors i Ringkøbing, i en pressemeddelelse.

Formanden forestiller sig, at der bliver brug for 8-12 frivillige. Tre af dem skal på skift påtage sig at være bindeled til DSB og sikre, at der er en frivillig, som kan være på stationen på det tidspunkt, hvor der er en bruger af handicapordningen, som skal have en hånd med på vej ind i eller ud af toget.


Vi synes, det er en vigtig opgave og vil derfor gerne i kontakt med frivillige, der er klar til at hjælpe handicappede på stationen.

Thorkild Sloth Pedersen, formand for Røde Kors i Ringkøbing


Annonce

DSB har ansvaret

Det er Midtjyske Jernbaner, der kører togene på strækningen mellem Holstebro og Skjern. Derfor undrer nogle sig måske over, at det er DSB, som står for ordningen med hjælp til handicappede.

Forklaring er, at Midtjyske Jernbaner har indgået en aftale om, at det er DSB, der har ansvaret for hjælpen til handicappede.

- Hvis man overvejer at blive frivillig i ordningen, er man velkommen til at kontakte os, siger Thorkild Sloth Pedersen.

Formanden oplyser, at de fleste assistancer ligger i dagtimerne, og at DSB sørger for en grundig instruktion af de frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Annonce