Annonce
Ringkøbing

Røde Kors: Fuld gang i indsamling i fem afdelinger

Store og små var klar til at samle ind til Røde Kors. PR-foto
Resultatet fra Røde Kors landsindsamling i Ringkøbing-Skjern Kommune er nu gjort op.

Ringkøbing: Dejligt vejr og godt humør prægede Røde Kors’ landsindsamling søndag 6. oktober i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I alle fem afdelinger af Røde Kors i var der fuld gang i indsamlingen. Der kom mønter og en del sedler i indsamlingsbøsserne, og mange brugte Mobilepay.

Her er resultatet af indsamlingen i Ringkøbing-Skjern Kommune. I parentes står beløbet fra indsamlingen i 2018:

Indsamlede kontanter + mobilepay 2019:

Røde Kors Egvad: 37.145,50 kr. (43.116,00)

Røde Kors Holmsland: 34.518,00 kr. (38.918,00)

Røde Kors Ringkøbing: 84.201,00kr. (87.317,00)

Røde Kors Skjern: 53.012,00 kr. (50.562,00)

Røde Kors Videbæk: 31.156,00 kr. (32.886,00 )

Annonce
Røde Kors takker alle de lokale indsamlere, der var med. PR-foto

Penge gør gavn

Fra hver enkelt afdeling sendes de mange penge til Røde Kors i Danmark, og sammen med pengene fra resten af Danmark – cirka 16 millioner kroner i alt – kommer de til at gøre god gavn; både ude i verden og i Danmark.

Det gælder hjemløse efter den cyklon, som for nylig ramte Mozambique, Malawi og Zimbabwe. I Yemen er der krig og bomber, som jævner folks hjem fuldstændigt med jorden, og nu sidder mødre og fædre med udsultede og syge børn.

I Danmark bruges nogle af de indsamlede penge til at hjælpe kvinder, som har været på et krisecenter, og Røde Kors hjælper også syge hjemløse.

Røde Kors takker for bidrag og de mange indsamlere, der mødte frem, ligesom organisationen takker alle de frivillige, der fik det hele til at køre. Skjern Håndbold, som gav gavekort med håndboldbiletter, og de banker, som hjalp med at tælle de mange penge, får tak.

Der er glæde over bidragene fra indsamlingen hos Røde Kors, der lover, at pengene kommer til at gøre gavn. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce