Ringkøbing

Rød løber og limousine: Filmfestival for unge er på vej

Masser af elever - som her på Ringkøbing Skole - har allerede lært en del om det at skabe kortfilm, og de evner kan der nu bygges videre på i forbindelse med en ny filmfestival, der til foråret ser dagens lys i Ringkøbing. Arkivfoto

Limousinen bliver tanket op og den røde løber rullet ud, når Ringkøbing Biograf til marts næste år kommer til at huse en nyskabende filmfestival - med fokus på unge mennesker.

Ringkøbing: Det er ikke sikkert, at der findes en vestjysk teenageudgave af Steven Spielberg i Ringkøbing, men byen har et spirende filmmiljø, og det kommer der nu yderligere fokus på.

Det sker, når Ringkøbing Biograf i det tidlige forår kommer til at danne ramme om en filmfestival for unge mennesker.

- Det er på et meget foreløbigt plan, men det bliver nok nogle dage i marts. Måske det kan passes ind, så det falder sammen med en premierefilm i biografen. Det bliver med rød løber, limousine og en pris af en vis kaliber, siger kulturchef i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh.

Han tilføjer, at idéen til festivalen er fostret af den daglige leder i Ringkøbing Biograf, Bjarne From. Han blev inspireret, da nogle elever fra Alkjærskolen en dag kiggede forbi for at høre, om de måtte optage en lille video på biografens matrikel i Nygade.

- Vi har et marketingudvalg, der blandt andet arbejder på at udnytte biografen lidt mere. For langt hen ad vejen er der jo kun folk her inde om aftenen, siger Bjarne From, der fik god respons på en mail sendt til Per Høgh.

Vi har et marketingudvalg, der blandt andet arbejder på at udnytte biografen lidt mere. For langt hen ad vejen er der jo kun folk her inde om aftenen

Bjarne From, daglig leder, Ringkøbing Biograf

Filmet på en iPhone

Ringkøbing-Skjern Kommune har en klar strategi om at fremstå som et område, der appellerer til udvikling af film og tv-serier, og derfor giver det god mening med en nyskabende filmfestival.

Festivalens råmateriale skal leveres af skoleelever, der ved hjælp af en mobiltelefon eller en iPad og en lille mikrofon skaber kortfilm på mellem ét og fem minutter.

- Vi vil gerne nurse de unge....tage fat helt nede i græsrødderne og dyrke det lokale talent. Selve festivalen skal være højdepunktet, siger Rebecca Molders, der er kommunal finansieret filmmanager.

At, de unge har noget at byde på, er allerede kommet til udtryk på en række af kommunens skoler, hvor stribevis af lærere har deltaget i et regionalt udviklingsprojekt med fokus på at blive klædt på til at undervise i film, medier og filmproduktion.

Den nye viden har mange af lærerne givet videre til deres elever, der dermed har fået andre virkemidler at gøre godt med i løsning af diverse kreative opgaver.

"Der skal være et trofæ"

Bag udviklingsprojektet står Filmby Aarhus, der henover efteråret og vinteren afholder flere workshops for både lærere og elever på skoler i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sideløbende er Filmby Aarhus lige nu ved at skabe en promotionvideo, hvor sigtet er rettet mod unge vestjyder med mod på at tage aktivt del i den nye kortfilmfestival.

I Ringkøbing Biograf glæder Bjarne From sig over, at hans idé nu bliver til virkelighed:

- Festivalen passer godt ind i elevernes uddannelse omkring film og medier. Vores idé med festivalen er at få flere unge til at interessere sig for film og det at lave film - og selvfølgelig vil vi da også gerne have dem til at gå noget mere i biografen, siger den daglige leder.

Ifølge kommunens kulturchef er det endnu ikke bestemt, hvad der skal være af præmier til de unge vindere på forårets festival, men der bliver noget af stræbe efter, garanterer Per Høgh:

- Der skal være et trofæ - måske kombineret med et besøg hos eksempelvis filmselskabet Zentropa eller Filmby Aarhus.

0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne