Annonce
Håndbold

Rækker Mølles damer skulle have scoret 30 mål - heldigvis var 20 nok til sejr

Heidi Hansen havde nogle afgørende redninger i slutfasen, da Rækker Mølle Håndbold vandt 20-19 i Kolding. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Rækker Mølle Håndbolds damer kom på tavlen i 2. division med sejr på 20-19 ude over Kolding HK.

Kolding: Efter nederlag i første runde var Rækker Mølle Håndbolds damer meget opsatte på at komme på tavlen i anden runde ude mod Kolding HK.

Det kom kampen på en måde til at bære præg af.

- Vi skabte chancer nok fra start. Men selv om vi vidste, hvor vi skulle skyde på deres målvogter, så gjorde vi det ikke. Det betød, vi brændte og brændte. Det gav frustrationer, og vi begyndte at spille alt for individuelt, fortalte træner Michael Iversen.

Rækker Mølle var dog i front hele tiden, men hul fik de aldrig slået.

- Mia Hansen brændte en del i starten. Heldigvis kom Louise Møller så ind som afløser, og hun tog styringen og scorede også et par fine mål, så vi hele tiden var med. Senere kom Mia Hansen tilbage, og så blev hun farlig, fortalte Michael Iversen.

I målet var Jette Kristensen ganske velspillende, så Rækker Mølle skulle have ført klart mere end 11-10 ved pausen.

- Da vi også brændte for meget i anden halvleg, så fik vi heller aldrig slået hul til Kolding efter pausen. Derfor kom vi aldrig til at spille frigjort. Og når vi var lige ved at få hul, så fik vi en udvisning. I undertal blev vi straffet hårdt, og så var vi lige vidt, fortalte Michael Iversen.

Selv om han havde set fine mål fra Maja Bech og Else Jensen fra fløjene, så kom Kolding i front i slutfasen. Fire minutter før tid førte hjemmeholdet 19-18.

- De havde skiftet målvogter, som vi også skød forkert. Vi satte så Heidi Hansen på mål, og hun fik et par afgørende redninger. Vi fik udlignet, og senere scorede Louise Tobiasen sit eneste mål til føring på 20-19. I næste angreb til Kolding reddede Heidi Hansen igen. Alle bød ind i en kamp, hvor vi skulle have scoret 30 mål. Heldigvis var 20 nok, sagde Michael Iversen.

2. division damer

Kolding HK-Rækker Mølle Håndbold 19-20

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Mia Hansen 5, Line Hansen 5 (4), Maja Bech 3, Else Jensen 2, Louise Møller 2, Louise Tobiasen 1, Natasja Maribo Hansen 1 og Maria Iversen 1. Straffekast: Kolding 5 (5 mål), Rækker Mølle 4 (4 mål). Udvisninger: Kolding en, Rækker Mølle tre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce