Annonce
Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds træner Rasmus Hansen siger undskyld til publikum efter sejr

Træner Rasmus Hansen undskylder indsatsen på hjemmebane, da Rækker Mølle Håndbolds herrer vandt med fire mål. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Håndbold vandt 24-20 hjemme over Bjerringbro/Silkeborg 2 i 2. division herrer, men det resultat var træner Rasmus Hansen slet ikke tilfreds med, så han undskylder indsatsen over for hjemmepublikum.

Rækker Mølle: - Undskyld til hjemmepublikum. Det var ikke værdigt, det vi leverede på hjemmebane i dag.

Rækker Mølles træner Rasmus Hansen var ikke tilfreds, selv om hans hold netop havde vundet for fjerde kamp i træk.

- Men 24-20 er ikke godt nok hjemme mod et hold som Bjerringbro/Silkeborg 2. Vi kunne godt med større koncentration have holdt dem nede på 16 mål, og vi skulle selv have scoret mere end 24. 20 mål til modstanderne skal være nok til sejr, og det var det da også. Men vi spillede jammerligt. Slet ikke på det niveau vi skal være på, fortsatte kritikken fra Rasmus Hansen.

Han tror, spillerne tog for let på opgaven.

- Vi startede i hvert fald meget skidt, og vi kom bagud 6-3. Så fik vi rokeret lidt rundt, og kampen vendte totalt. Den næste periode vandt på 9-0. Så troede jeg, alt kørte, men vi gik i stå igen, fortalte Rasmus Hansen, der kunne gå til pause foran 15-10.

I anden halvleg var der for mange tekniske fejl.

- Vi trak os selv ned i niveau. I angrebet gik vi slet ikke nok mod mål. Vi solgte ikke os selv, når vi havde chancen for at komme igennem. I stedet blev der fedtspillet. Bolden blev bare skubbet videre til næste mand. Jeg savnede nogen, der tog ansvar. Nogen der ville sælge sig selv. Så vi fik aldrig rykket fra. Det meste af anden halvleg lå vi og første med de der tre mål. Vi var aldrig i fare for at miste point, men derfor kunne jeg godt have ønsket mig en langt bedre indsats alligevel, sagde en frustreret Rasmus Hansen.

2. division herrer

Rækker Mølle Håndbold-Bjerringbro/Silkeborg 2 24-20

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Simon Madsen 5 (1), Mathias Hejsel 4, Tobias Simonsen 4, Nicklas Hammer 4, Thomas Bertelsen 2, Mathias Skræddergaard 2 (1), Mathias Hedegaard 2 (1) og Hans Chr. Fangel 1. Straffekast: Rækker Mølle 3 (3 mål), Bjerringbro/Silkeborg 2 (2 mål). Udvisninger: Rækker Mølle fire, Bjerringbro/Silkeborg to.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce