Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds herrer op på andenpladsen

Mathias Skræddergaard scorede kampens sidste fire mål for Rækker Mølle Håndbold og otte i alt, da Rækker Mølle spillede sig op på andenpladsen i 2. division. Foto: Mads Dalegaard
Med en sejr på 28-25 hjemme over GOG 2 spillede Rækker Mølle Håndbolds herrer sig for alvor med i kampen om oprykning til 1. division.

Rækker Mølle: Fem minutter før pausen af Rækker Mølle Håndbolds hjemmekamp mod GOG 2, var der nok ikke mange, der ville sætte penge på Rækker Mølles herrer som vindere en lille times tid senere.

For Rækker Mølle havde ikke vist sig frem fra den bedste side i topkampen mod ligareserverne fra GOG.

Rækker Mølle havde ikke meget bund i forsvaret. GOG kom ofte i høj fart direkte på hjemmeholdets forsvar, og GOG var gode til at komme så meget på kant, at de kunne score eller spille bolden videre til fine muligheder. I den anden ende fik Rækker Mølle ikke scoret nok. Mathias Skræddergaard skulle bruge tre forsøg på at score sit første mål, og så snart Rækker Mølle ikke scorede, blev de med det samme sat under pres af GOGs gode kontrafase. Det betød, GOG førte 6-2 efter kun otte minutters spil og 9-5 tre minutter senere.

Tingene blev ikke meget bedre de næste minutter. Morten Ronald havde ikke mange redninger, og Rækker Mølle virkede underligt modløse. Der var ikke den ild i øjnene, der skal være i en vigtig topkamp. Konklusionen var, at GOG efter 25 minutters spil virkede som vindere med føring på 15-11.

Men da det hele var forbi, kunne Rækker Mølle sammen med hjemmepublikum juble over en fortjent sejr på 28-25.

De fik gnist og gejst til anden halvleg med en fin afslutning på første halvleg. En periode i overtal blev vundet 2-0. Så brændte Lasse Kirkeby et af sine to helt frie kontraløb, men lige efter fik Mathias Skræddergaard reduceret til pausestilling 15-14.

Lige efter pausen spillede Rækker Mølle kun 0-0 i en overtal, og Christian Jespersen brændte helt fri på stregen, men alligevel kom hjemmeholdet foran 16-15. GOG fik udlignet med deres første scoring i 13 minutter, hvor efter Rækker Mølle rykkede videre til 19-16. 17 minutter var altså vundet 8-1.

Det skete blandt andet på, at Rækker Mølle investerede meget mere rent fysisk i forsvaret. GOG kunne ikke længere vinde duellerne mand mod mand. Gæsterne blev langt mere pressede i deres afslutninger, og det gjorde, at Morten Ronald begyndte at få nogle redninger. Det var også vigtigt, at Rækker Mølle i mange angreb spillede tålmodigt. Når de holdt gang i bolden, kom de som regel frem til ganske gode chancer.

Resten af kampen var tæt og spændende, og det var noget, hjemmepublikum kunne lide. Især en flok i hallens ene hjørne gjorde en meget ihærdig indsats for at bakke op og skabe en god stemning, og det var noget, spillerne virkelig satte stor pris på.

Rækker Mølle holdt fast i føringen, der svingede mellem et og tre mål. På et tidspunkt forsøgte GOG at vende kampen ved at dække meget offensivt, men det løste Rækker Mølle hurtigt med gode løb og masser af bevægelse, så den satsning ændrede intet.

Hans Chr. Fangel stod bag et par fine scoringer frem til 24-22. Det var vigtigt, for i den periode sad Mathias Skræddergaard ude med en dyb flænge i læben. En flænge der formentlig skulle limes eller have et par sting.

Mathias Skræddergaard kom på banen igen, og det var lige så afgørende. For Mathias Skræddergaard scorede hjemmeholdets næste fire mål. Målet til 27-24 kom ganske kort efter, Morten Ronald havde reddet et straffekast, og lidt senere igen scorede Mathias Skræddergaard til 28-24 med to minutter igen. Det lukkede kampen helt.

- Nu kan alt ske. Vi er på andenpladsen, og hvis det hele flasker sig, kan vi slutte på førstepladsen. Det vil dog kræve, at resultaterne virkelig går vores vej. Spillet var godt, men i starten brændte vi for meget. Det fik vi rettet op på. I anden halvleg var der en fed energi både på og uden for banen. Det her var ret så sjovt, sagde Rækker Mølles træner Rasmus Hansen meget glad og tilfreds.

2. division herrer

Rækker Mølle Håndbold-GOG 2 28-25 (14-15)

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Mathias Skræddergaard 7, Tobias Simonsen 7 (1), Hans Chr. Fangel 5, Casper Sas 2, Christian Jespersen 2, Lasse Kirkeby 2, Mathias Hedegaard 2 og Simon Madsen 1. Straffekast: Rækker Mølle 3 (1 mål), GOG 6 (4 mål). Udvisninger: Rækker Mølle fem, GOG seks.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce