Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds herrer op på andenpladsen

Mathias Skræddergaard scorede kampens sidste fire mål for Rækker Mølle Håndbold og otte i alt, da Rækker Mølle spillede sig op på andenpladsen i 2. division. Foto: Mads Dalegaard
Med en sejr på 28-25 hjemme over GOG 2 spillede Rækker Mølle Håndbolds herrer sig for alvor med i kampen om oprykning til 1. division.

Rækker Mølle: Fem minutter før pausen af Rækker Mølle Håndbolds hjemmekamp mod GOG 2, var der nok ikke mange, der ville sætte penge på Rækker Mølles herrer som vindere en lille times tid senere.

For Rækker Mølle havde ikke vist sig frem fra den bedste side i topkampen mod ligareserverne fra GOG.

Rækker Mølle havde ikke meget bund i forsvaret. GOG kom ofte i høj fart direkte på hjemmeholdets forsvar, og GOG var gode til at komme så meget på kant, at de kunne score eller spille bolden videre til fine muligheder. I den anden ende fik Rækker Mølle ikke scoret nok. Mathias Skræddergaard skulle bruge tre forsøg på at score sit første mål, og så snart Rækker Mølle ikke scorede, blev de med det samme sat under pres af GOGs gode kontrafase. Det betød, GOG førte 6-2 efter kun otte minutters spil og 9-5 tre minutter senere.

Tingene blev ikke meget bedre de næste minutter. Morten Ronald havde ikke mange redninger, og Rækker Mølle virkede underligt modløse. Der var ikke den ild i øjnene, der skal være i en vigtig topkamp. Konklusionen var, at GOG efter 25 minutters spil virkede som vindere med føring på 15-11.

Men da det hele var forbi, kunne Rækker Mølle sammen med hjemmepublikum juble over en fortjent sejr på 28-25.

De fik gnist og gejst til anden halvleg med en fin afslutning på første halvleg. En periode i overtal blev vundet 2-0. Så brændte Lasse Kirkeby et af sine to helt frie kontraløb, men lige efter fik Mathias Skræddergaard reduceret til pausestilling 15-14.

Lige efter pausen spillede Rækker Mølle kun 0-0 i en overtal, og Christian Jespersen brændte helt fri på stregen, men alligevel kom hjemmeholdet foran 16-15. GOG fik udlignet med deres første scoring i 13 minutter, hvor efter Rækker Mølle rykkede videre til 19-16. 17 minutter var altså vundet 8-1.

Det skete blandt andet på, at Rækker Mølle investerede meget mere rent fysisk i forsvaret. GOG kunne ikke længere vinde duellerne mand mod mand. Gæsterne blev langt mere pressede i deres afslutninger, og det gjorde, at Morten Ronald begyndte at få nogle redninger. Det var også vigtigt, at Rækker Mølle i mange angreb spillede tålmodigt. Når de holdt gang i bolden, kom de som regel frem til ganske gode chancer.

Resten af kampen var tæt og spændende, og det var noget, hjemmepublikum kunne lide. Især en flok i hallens ene hjørne gjorde en meget ihærdig indsats for at bakke op og skabe en god stemning, og det var noget, spillerne virkelig satte stor pris på.

Rækker Mølle holdt fast i føringen, der svingede mellem et og tre mål. På et tidspunkt forsøgte GOG at vende kampen ved at dække meget offensivt, men det løste Rækker Mølle hurtigt med gode løb og masser af bevægelse, så den satsning ændrede intet.

Hans Chr. Fangel stod bag et par fine scoringer frem til 24-22. Det var vigtigt, for i den periode sad Mathias Skræddergaard ude med en dyb flænge i læben. En flænge der formentlig skulle limes eller have et par sting.

Mathias Skræddergaard kom på banen igen, og det var lige så afgørende. For Mathias Skræddergaard scorede hjemmeholdets næste fire mål. Målet til 27-24 kom ganske kort efter, Morten Ronald havde reddet et straffekast, og lidt senere igen scorede Mathias Skræddergaard til 28-24 med to minutter igen. Det lukkede kampen helt.

- Nu kan alt ske. Vi er på andenpladsen, og hvis det hele flasker sig, kan vi slutte på førstepladsen. Det vil dog kræve, at resultaterne virkelig går vores vej. Spillet var godt, men i starten brændte vi for meget. Det fik vi rettet op på. I anden halvleg var der en fed energi både på og uden for banen. Det her var ret så sjovt, sagde Rækker Mølles træner Rasmus Hansen meget glad og tilfreds.

2. division herrer

Rækker Mølle Håndbold-GOG 2 28-25 (14-15)

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Mathias Skræddergaard 7, Tobias Simonsen 7 (1), Hans Chr. Fangel 5, Casper Sas 2, Christian Jespersen 2, Lasse Kirkeby 2, Mathias Hedegaard 2 og Simon Madsen 1. Straffekast: Rækker Mølle 3 (1 mål), GOG 6 (4 mål). Udvisninger: Rækker Mølle fem, GOG seks.

0/0
Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Skjern Håndbold

Perfekt start på slutspillet for Skjern Håndbold

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF

Fodbold

Ringkøbing fik et point i underholdende kamp