Annonce
Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds damer tabte men træneren var godt tilfreds

Line Hansen scorede fire gange, da Rælkker Mølle Håndbold tabte sæsonpremeiuern ude mod AGF. Arkivfoto
Hvis Rækker Mølle Håndbold kan holde det niveau, som de viste i nederlaget på 22-19 ude mod AGF, så er træner Michael Iversen ikke nervøs for den kommende sæson i 2. division damer.

Aarhus: Man er selvfølgelig altid træt af at tabe. Men det var ikke sådan, at Rækker Mølle Håndbolds træner Michael Iversen var helt ødelagt, efter Rækker Mølle Håndbold havde tabt sæsonpremieren i 2. division damer ude mod AGF med 22-19.

- Nej for vi spillede faktisk en ganske god kamp. Det var kun nogle små ting, der gjorde, at vi ikke fik point. Så vi ærgrer os over ikke at have fået point med hjem, fortalte Michael Iversen.

Blandt de små ting var nogle kendelser, som Michael Iversen godt kunne have tænkt sig anderledes.

- På stregen blev vi bremset mange gange, hvor der kun blev fløjtet frikast. Det samme skete, når vi brød igennem på ydersiden af backs. Vi fik for mange udvisninger i forhold til AGF. Og så brændte vi for meget. Det var jo vores egen skyld, forklarede Michael Iversen.

Det med de brændte chancer var meget udtalt fra start.

- Vi spillede os til gode chancer, men vi brændte. Det gjorde AGF ikke. De kom med stort tryk, og de scorede på alt, så jeg var lidt betænkelig, da vi kom bagud 4-1. Men vi kom fint tilbage til 4-4 og 6-6, og vi førte 8-6. Det var lidt dumt, vi så kom bagud 13-10 ved pausen. Det skulle have været helt lige, sagde Michael Iversen.

Efter pausen nåede Rækker Mølle aldrig helt op. De var bagud med et-to-tre mål.

- Spillet var ok. Der var lige fem minutter godt midtvejs i anden halvleg, hvor vi forhastede os, så der kom nogle skud uden kvalitet. Men ellers synes jeg egentlig ikke, der var så meget at rette på. Forsvaret fungerede fint med den offensive 3:2:1, Johanne Brarup fik en meget flot debut med godt spil i forsvaret og scoringer fra fløjen. Kan vi holde det her niveau, er jeg ikke nervøs, sagde Michael Iversen.

2. division damer

AGF-Rækker Mølle Håndbold 22-19

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Mia Hansen 6, Line Hansen 4 (3), Louise Tobiasen 3, Else Jensen 2, Maja Bech 2 og Johanne Brarup 2. Straffekast: AGF 3 (3 mål), Rækker Mølle 4 (3 mål). Udvisninger: AGF en, Rækker Mølle fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce