Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds damer er ude af topstriden

Mia Hansen var suverænt Rækker Mølle Håndbolds bedste spiller med ni scoringer, da Rækker Mølle blev sendt ud af topstriden med nederlag på 24-21 hjemme mod Ejstrup/Hærvejen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Afbrændere på stribe blev afgørende for, at Rækker Mølle Håndbold tabte topkampen i 2. division damer hjemme mod Ejstrup/Hærvejen med 24-21.

Rækker Mølle: Rækker Mølle Håndbolds damer er ude af kampen om oprykning til 1. division. Og som hjemmekampen mod Ejstrup/Hærvejen udviklede sig, må det siges at være i orden. Rækker Mølle var ganske enkelt ikke så stærke som Ejstrup/Hærvejen.

Den klare forskel var kvaliteten i afslutningerne. Rækker Mølle brændte godt nok meget. Og det var hele vejen rundt. Det kan godt være, Else Jensen scorede tre gange fra venstre fløj, men der var endnu flere afbrændere. Maja Bech var uskarp i højre side, Louise Tobiasen lidt bedre. Ejstrup/Hærvejen brændte også pænt fra fløjene, men de scorede endnu mere, så bare på det område var gæsterne bedst.

Det var de også på stregen. Gang på gang havde Ejstrup/Hærvejen succes med at spille ind til en meget fysisk stærk stregspiller, som sørgede for pænt med scoringer sammenlignet med kun en træffer fra stregen af Rækker Mølle. På straffekast var hjemmeholdet dog bedst med tre mål på fem forsøg mod to mål til Ejstrup/Hærvejen på lige så mange forsøg.

Der var kun spillet 32 sekunder, da hjemmeholdets målvogter Caroline Siersbæk blev ramt direkte i ansigtet for anden kamp i træk. Heldigvis var det igen kun slaget som sådan, der rystede hende og ikke endnu en hjernerystelse. Efter en pause på bænken kom Siersbæk tilbage på banen.

Rækker Mølle startede flot. Mia Hansen scorede hurtigt tre fine mål fra distancen, og Rækker Mølle førte 6-2. Der var også føring på 9-6 efter blandt andet en scoring af Louise Tobiasen fra fløjen efter kun ti sekunder på banen. Ved 9-6 havde Else Jensen allerede brændt tre gange, og Line Hansen havde brændt det ene af sine to straffekast.

Resten af første halvleg var rodet. Mai Rosenkvist lavede to tekniske fejl, og hun havde et par afslutninger på mindre end halve chancer. Ydermere fik Jannie Alstrup en udvisning med lidt forsinkelse. Dommerbordet måtte lige gøre dommerne opmærksomme på, at Rækker Mølle altså havde fået fire advarsler.

Føringen på 10-8 holdt ikke til pausen, og tingene blev ikke bedre i de første minutter af anden halvleg, hvor Ejstrup/Hærvejen bragte sig foran 15-11 efter ti minutter og 17-12 lidt senere.

Rækker Mølle havde simpelthen brændt for meget. En satsning med syv mod seks og to på stregen gav ikke nok. Samtidig fandt gæsterne for alvor skarpheden frem på fløjene, så Rækker Mølle var slået.

Det kunne man se på flere måder.

I forsvaret tabte hjemmeholdet flere og flere dueller mand mod mand. Ejstrup/Hærvejen løb for let forbi den første tackling, og det gav flere lette mål på ydersiden af backpladserne.

I angrebet havde tingene lidt præg af desperation. Afslutningerne kom hurtigere og hurtigere, og det var sjældent på gode chancer. Kun Mia Hansen var farlig nok i det sidste kvarter, men det var ikke nok til at skabe bare en smule spænding. Ejstrup/Hærvejen førte aldrig med mindre end tre mål.

- Nu er løbet kørt for os. Ingen tvivl om det, sagde Rækker Mølle træner Michael Iversen efter nederlaget.

Han kaldte det selvforskyldt.

- Jeg var ret så godt tilfreds med spillet i første halvleg. Vi brændte bare alt for meget. havde vi været skarpe, kunne vi godt have lukket kampen. I anden halvleg skabte vi måske ikke helt de samme chancer, men stadig brændte vi for meget. Vi afsluttede ikke særligt klogt, for alt for meget var nede i målet, og de afslutninger havde en god målvogter fuldstændigt styr på. I takt med vi brændte, så kom vi til at mangle gejst og gnist i forsvaret. Vi blev alt for lette at overspille, og det skyldtes altså, vi brændte så meget, som vi gjorde, løs Michael Iversens forklaring på nederlaget.

2. division damer

Rækker Mølle Håndbold-Ejstrup/Hærvejen 21-24 (10-10)

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Mia Hansen 9, Else Jensen 3, Mai Rosenkvist 2, Louise Tobiasen 2, Line Hansen 2 (2), Ninna Hedegaard 1, Maja Bech 1 og Natasja Maribo Hansen 1 (1). Straffekast: Rækker Mølle 5 (3 mål), Ejstrup/Hærvejen 5 (2 mål). Udvisninger: Rækker Mølle tre, Ejstrup/Hærvejen tre.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce