Annonce
Håndbold

Rækker Mølle Håndbold lignede et hold ramt af corona-virus da de tabte topkamp

Rækker Mølle Håndbolds Thomas Bertelsen spillede som måske den eneste en god kamp i Grindsted, hvor stregspilleren scorede syv gange. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Håndbold gik efter førstepladsen og direkte oprykning, men efter nederlag i topkampen ude mod Grindsted risikerer Rækker Mølle helt at miste oprykningsspillet.

Grindsted: Rækker Mølle Håndbold gik efter førstepladsen - nu kan de miste andenpladsen.

For søndag eftermiddag tabte Rækker Mølle Håndbold den altafgørende topkamp ude mod Grindsted.

- Vi lignede et hold, hvor 12 mand havde corona-virus. Vi var helt væk. Vi ramte slet ikke niveau - hverken som hold eller individuelt. Det var synd for de mange tilskuere, der var taget med for at støtte os i Grindsted, hvor der var op mod 800 tilskuere og god stemning, fortalte træner Rasmus Hansen.

Der var kun spillet tre minutter, da der stod 4-0 til Grindsted på lystavlen.

- Vi kom slet ikke ud af starthullerne. Senere var vi bagud 8-2. Flere spillere slog nærmest op i banen, og vi så modløse ud som hold. Det var bedre i en periode, hvor vi fik reduceret til 8-6. På det tidspunkt troede jeg, vi havde fået løsnet op. Men så brændte vi et par store chancer, og så endte vi med at være bagud med 16-10 ved pausen. Ti minutter efter pausen var vi bagud 21-11. Så var den kamp reelt forbi, fortalte Rasmus Hansen meget skuffet.

Han havde svært ved at forstå, hvad det var, der slog klik i hovederne på spillerne.

- For fem dage siden spillede vi det måske bedste, vi nogen sinde har spillet, da vi slog Skovbakken. I dag spillede vi måske det værste. I hvert fald til jeg kan huske lige nu. Jeg forstår det ikke, sagde Rasmus Hansen.

Han kalder det fortjent, at Grindsted nu med meget stor sandsynlighed rykker direkte op. De er gode, og de har slået Rækker Mølle klart to gange.

- Vi satsede selvfølgelig på direkte oprykning. Nu kan vi risikere at smide andenpladsen og dermed oprykningskampene væk. Næste kamp er mod AGF, der ligger nummer fire, og ugen efter har vi hjemmekamp mod Faaborg, der kun er et enkelt point efter os. Vi risikerer at miste det hele efter det her nederlag, sagde Rasmus Hansen.

2. division herrer

Grindsted-Rækker Mølle Håndbold 29-20 (16-10)

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Thomas Bertelsen 7, Tobias Simonsen 4 (1), Lasse Kirkeby 3, Christian Jespersen 2, Simon Madsen 1, Nicklas Hammer 1, Mathias Hejsel 1 og Hans Chr. Fangel 1. Straffekast: Grindsted 3 (1), Rækker Mølle 1 (1). Udvisninger: Grindsted to, Rækker Mølle en.

Annonce
Annonce
112

Politiet lukker stationerne op til påske

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce