Annonce
Håndbold

Rækker Mølle Håndbold i problemer - vandt alligevel ganske klart

Louise Tobiasen til højre scorede fem mål og Ninna Hedegaard til venstre scorede tre, da Rækker Mølle Håndbold vandt i Skanderborg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter problemer offensivt var det først i det sidste kvarter, Rækker Mølle Håndbold fik fuld kontrol over søndagens kamp ude mod Skanderborg 2. Det resulterede i sikker sejr på 25-17.

Skanderborg: Det var kun fordi, Rækker Mølle Håndbold blev ved og ved med at arbejde hårdt og tro på tingene, at de efter 60 minutter fremstod som ret sikre vindere med 25-17 ude over Skanderborg 2.

- Faktisk et lidt misvisende resultat. Vi fik først meget sent lukket kampen med en stribe lette mål, fordi Skanderborg gav op. Midtvejs i anden halvleg var det meget lige, fortalte Rækker Mølles træner Michael Iversen.

Han havde - igen igen - set en kamp, hvor Rækker Mølle bare ikke scorede nok.

- Vi kom ellers frem til flere gode situationer. Men der var perioder, hvor vi glemte at gå mod mål. Vi lod os stresse af, at Skanderborg hele tiden skiftede opstilling i deres forsvar. Vi fik aldrig rytme i spillet, fordi Skanderborg hele tiden ændrede, fortalte Michael Iversen.

Efter pauseføring på 10-8 fik Rækker Mølle øget lidt i starten af anden halvleg. Men føringen skrumpede til tre mål, da Rækker Mølle begyndte at forivre sig.

- Så tog vi målvogter Heidi Hansen med op i angrebet. To gange var nok. En gang scorede Heidi, og i det andet angreb scorede vi let. Da vi samtidig stod godt i forsvaret, så var Skanderborg færdige. Det sidste kvarter vandt vi 6-1, fortalte en alt i alt tilfreds træner.

2. division damer

Skanderborg 2-Rækker Mølle Håndbold 17-25

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Louise Tobiasen 5, Maja Bech 4, Louise Møller 4 (1), Ninna Hedegaard 3, Else Jensen 3, Mia Hansen 3, Line Hansen 2 og Heidi Hansen 1. Straffekast: Skanderborg 3 (2 mål), Rækker Mølle 1 (1 mål). Udvisninger: Skanderborg en, Rækker Mølle to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce