x
Annonce
Skjern

Rådhuset i Skjern: Borgerne skal ud af busken og give deres besyv med om fremtiden

Det gamle rådhus ligger på en af de mest attraktive grunde i Skjern. Derfor skal borgerne også involveres i debatten om stedets fremtid. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Udviklingen går så stærkt, at det vil være kortsigtet bare at se på Skjern Rådhus som et isoleret punkt. Der skal tænkes i helheder, og Skjern trænger til et nyt ryk i byfornyelsen. Det mener Skjern Udviklingsforum, der sammen med handelslivet og kommunen er i gang med at forberede et borgermøde.

SKJERN: Hvor står Skjern Udviklingsforum i sagen om det gamle rådhus i Skjern, hvis funktioner muligvis skal flyttes til et nybygget Innovest II ved Ringvejen?

Svaret er, at i den sag skal borgerne være medbestemmende.

Derfor er Skjern Udviklingsforum sammen med Skjern Handelsforening og kommunen i gang med at arrangere et borgermøde. Datoen er endnu ikke fastlagt, men for Skjern Udviklingsforums formand, Lars Foged, kan man ikke se rådhus-spørgsmålet som et isoleret punkt, men derimod en del af en større helhed.

Tilbage i 90'erne var Bredgade gennem en stor byfornyelse, der tegnede stregerne til fremtidens Skjern. Nu er der gået snart tre årtier. Handelsmønstret har ændret sig, kommunen er blevet sammenlagt, og både rådhuset og Byskolens fremtid er i spil.

Derfor vil Skjern Udviklingsforum også tage kikkerten frem, så der laves en langtidsholdbar løsning.

- Rådhuset er bare en brik blandt mange andre for byfornyelsen, og nu trænger vi til et ryk igen, for der er mange ting i spil, siger Lars Foged.

Målet er at få vendt alle brikker, for det er en sag, der er fyldt med dilemmaer. Muligheden for at få et Innovest II vil styrke Skjerns position som en uddannelsesby, mens flytningen af borgerservice og jobcentret til et sted uden for Ringvejen omvendt vil komme til at koste handelslivet dyrt.

- Muligheden for at få et Innovest II må vi ikke lade flyve af hænde, men samtidig - og det vil jeg meget gerne understrege - skal vi tage vare på vores bymidte, fastslår Lars Foged.

Derfor opfordrer han også borgerne til at komme ud af busken og give deres mening til kende, for der er altid en løsning, og nu handler det om at få den lavet så godt som overhovedet muligt.

Annonce

Måske et forsamlingshus

Borgerinddragelse er også noget, som Jørgen Axelsen fra handelsforeningen slår på. Han har opfordret til, at der udskrives en arkitektkonkurrence på rådhusgrunden, og en mulighed er at få borgerne inddraget i hele processen sammen med arkitekterne.

- Vi kunne sætte nogle rammer med nogle ydervægge og så bede folk om selv at tegne, hvordan de skal indrettes, foreslår Jørgen Axelsen.

Han håber på, at der åbnes op for at få bygget nogle lejligheder på grunden i samme ombæring. Nogle i størrelsen 150 til 175 kvadratmeter, for der er købere til dem i Skjern.

En anden ide er at få etableret et forsamlingshus, der kan blive ramme om mange aktiviteter, og hvor folk kan komme forbi og få en kop kaffe.

Jørgen Axelsen vurderer, at der mangler et sted i Skjern, hvor man kan leje nogle lokaler på samme måde, som man kan i et forsamlingshus.

Vigtigst er det, at der tages en beslutning i tide.

- Min opfordring til kommunen: Lav en lokalplan med det samme, så vi ikke får en tom grund, der står og griner i flere år. Hvis ikke det gøres, kan det komme til at koste butikker, og de kommer ikke igen, siger Jørgen Axelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce