Annonce
Ringkøbing

Råd til Rock i Ringkøbing: Prøv med noget rock

- De plejer at være super gode, men i år var det mest larm, og der var næsten ingen kontakt med tilskuerne, skriver Karina Werner Andersen i en kommentar på Dagbladets Facebook-side - om en koncert med det danske band Dizzy Mizz Lizzy på dette års udgave af Rock i Ringkøbing lørdag den 7. juli. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Rock i Ringkøbing er ramt af dårlig økonomi, og det er usikkert, om én-dags festivalen bliver plottet ind i næste års kalender.

Ringkøbing: Klaveret spiller ikke for godt hos arrangørerne af Rock i Ringkøbing, der kæmper en hård kamp for at overleve.

Dette års festival lørdag 7. juli gav et anseeligt underskud, og derfor bliver der lige nu arbejdet intenst for at indgå fornuftige aftaler med de leverandører og kunstnere, der har penge til gode.

Da avisen mandag fremlagde de triste kendsgerninger, affødte det straks stribevis af kommentarer på Facebook, hvor der er delte meninger om Rock i Ringkøbing.

Morten Sax Westergaard er en af kritikerne:

- Måske man skulle prøve med noget rock, så det lever op til navnet, skriver han i en kommentar.

Laura Fjordside mener, at man slet og ret skal kalde det en byfest, hvor der kun er ét stort navn på plakaten - tilsat nogle lokale og regionale navne:

- Det ville holde billetprisen nede og trække flere folk til, fastslår Laura Fjordside.

På dette års Rock i Ringkøbing blev der solgt omkring 4400 billetter, der sikrede adgang til underholdning med navne som Thomas Helmig, Dizzy Mizz Lizzy, Scarlet Pleasure og Hjalmer.

I år kostede en voksenbillet ved indgangen 550 kroner plus gebyr, og målet var at sælge mindst 5000.

Annonce

Måske man skulle prøve med noget rock, så det lever op til navnet

Morten Sax Westergaard, i en kommentar på Facebook

Skru ned for forventninger

Birgit Hvegholm Jensen anbefaler, at arrangørerne skruer lidt ned for forventningerne og dermed finder et realistisk budget til indkøb af musik:

- Så kunne det være, det kom til at hænge bedre sammen. Og måske skulle man også kigge på, om der skulle være lidt færre kunstnere, skriver hun i en kommentar på Facebook.

Karina Werner Andersen udtrykker slem skuffelse over koncerten med Dizzy Mizz Lizzy og foreslår, at arrangørerne skruer ned for ambitionerne og nøjes med maksimalt to af de dyre navne. Hun kommer gerne igen i 2019.

Det gør Flemming Jensen sikkert ikke, for han skriver:

- Nedlæg det, der er en super musikfestival i Bork, som man skal støtte, og det er nok til Ringkøbing-Skjern.

Niels Jørgen Lauridsen skriver "stop, inden I bliver stoppet", mens Sonja Olesen konstaterer, at hun ikke vil komme til at savne Rock i Ringkøbing.

Senest ved årsskiftet skal folkene bag Rock i Ringkøbing have afklaret diverse problemer, og den samlede bestyrelse skal så vurdere, om der er noget at bygge videre på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fulderik havde problemer med toget

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce