Annonce
Skjern

Råb om hjælp: Desperat ung mand opdigtede to overfald

Retten i Herning tog hensyn til den unge mands svære situation. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

SKJERN: Et overfald nær Skjern i september 2019, som en ung mand meldte til politiet, fandt ikke sted i virkeligheden. Det har den unge mand erkendt ved retten i Herning, hvor han for nylig var tiltalt for to tilfælde af falsk anmeldelse ved at sige, at han var blevet overfaldet af to ukendte personer, der slog ham.

Den anden falske anmeldelse skete 5. december samme år, hvor han havde fortalt en historie om et overfald, der lignede den første anmeldelse. Også her havde to ukendte mænd overfaldet ham, denne gang med en kniv.

Annonce

Dommer tog hensyn

I retten kom det frem, at den unge mand efterfølgende blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, hvor man fandt ud af, at han har autistiske træk, dog uden at være autist. Han var på tidspunktet for de to anmeldelser i en vanskelig og desperat situation, hvilket dommeren tog hensyn til, da dommen blev afsagt.

Den unge mand er kommet i behandling og er indstillet på at samarbejde med myndighederne om at få det bedre, ligesom han har en god familiær opbakning.

Retten idømte ham en mild dom på 20 dages betinget fængsel, som kun skal afsones, hvis han begår ny kriminalitet i løbet af det kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce