Annonce
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Løsgængeren Lennart Qvist vil have have hele byrådet til at diskutere høringssvaret til Energistyrelsen i sagen om Vesterhav Syd. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Løsgænger i byrådet foreslår at sende et ekstra høringssvar fra byrådet i Vesterhav Syd-sagen - selv om fristen udløb i sidste uge. Samtidig kræver han sagen på byrådets dagsorden på septembermødet.

Ringkøbing-Skjern: Det er uheldigt, at det kun var økonomiudvalget og ikke hele byrådet, som fik indflydelse på Ringkøbing-Skjern Kommunes høringssvar i forbindelse med Energistyrelsens indkaldelse af idéer og forslag til placering af Vesterhav Syd-møllerne.

Det mener byrådsmedlem Lennart Qvist (løsgænger), som nu vil have sagen på byrådets septembermøde. Det sker med et forslag om at få udarbejdet et nyt høringssvar, selv om fristen for at give sin mening til kende til Energistyrelsen udløb 16. august.

I sidste uge vedtog et flertal i økonomiudvalget et høringssvar, hvor det blandt andet fremgår, at det er Ringkøbing-Skjern Kommunes ønske, "at møllerne bliver placeret så tæt på projektområdets yderste grænse som muligt og i et letopfatteligt mønster". Altså at møllerne bliver stillet op 10 kilometer fra kysten, som Vattenfall også selv har lagt op til.

Niels Rasmussen (SF) og Jesper Lærke (Fjordlisten), der begge er medlemmer af økonomiudvalget, var så utilfredse med formuleringen, at de begge har sendt deres eget høringssvar. Det samme har løsgængeren Lennart Qvist.

- Det kan godt være, at nogle mener, at det er urealistisk at stille krav om, at møllerne skal endnu længere ud end de 10 kilometer. Men der var også folk, som mente, det var helt urealistisk at få flyttet møllerne så meget som én centimeter. Nu er virkeligheden den, at møllerne kan flyttes fra fire til 10 kilometer, så hvorfor ikke forsøge at få dem endnu længere ud, siger Lennart Qvist.

I sit høringssvar foreslår han derfor muligheder for at udvide det oprindelige projektområde for møllerne til 30 kilometer fra kysten i forbindelse med den supplerende miljøvurdering.

Alternativt bør der foretages en ny screening, så det udpegede område udvides til 20 kilometer fra kysten. Qvist mener, at man bør fastholde byrådets oprindelige anbefaling fra 2012, hvor det bliver foreslået, at møllerne bliver placeret med udgangspunkt fra Hvide Sande Havn.

Høringen kommer efter, at styrelsen sidste år ophævede den del af etableringstilladelsen, der omfatter miljøpåvirkningerne. Derfor skal der laves et såkaldt VVM-tillæg. Der vil i øvrigt blive flere høringsmuligheder i den process, som nu er gået i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce