Annonce
Spilanmeldelse

Quizzone Skills: Simpelt og sjovt

####¤¤

Quizzone Skills er et nyt quizspil, der ifølge brugsanvisningen henvender sig til spillere fra 15 år, men yngre spillere kan sagtens være med. Spillet minder om andre quizspil ved at bestå af kort med spørgsmål og udfordringer, der skal løses. I dette tilfælde på tid.

Man kan være tre til fem spillere, som på skift læser spørgsmålene op for hinanden. Når man svarer rigtigt på et spørgsmål, er belønningen en hvid brik. Vinderen er den med flest brikker, når spillet er slut. Et timeglas tæller ned, og når sandet et løbet igennem efter et halvt minut, skal svaret falde inden for kategorierne ord, regnestykker, bogstaver, sange, gåder og andre udfordringer.

En af mine betænkeligheder, da min 13-årige datter og jeg sætter os ved køkkenbordet for at spille lørdag formiddag, er det med regnestykkerne. Den slags har bare aldrig været min styrke, og jeg indretter mig derfor hurtigt, når jeg skal lægge en vis procent til et (naturligvis) skævt tal.

Det samme gælder ved spørgsmålene, hvor jeg kender antallet af kvadratmeter i Lises dukkehus og på den baggrund skal omregne til kvadratcentimeter. Min datter er god til regning og prioriterer den slags over bogstaver og ord, og hun er til en begyndelse udfordret på den del af spillet, og bliver som mig også irriteret til en begyndelse.

For irritationen vender, og der sker især for mit vedkommende noget forunderligt, da jeg går på nettet for at læse lidt op på brøk- og procentregning. For egentlig er det hele ret simpelt, og så er spillet jo også sjovt, fordi jeg faktisk formår at hive hvide pointbrikker hjem på den sproglige del. Trods sine matematikfærdigheder indser min datter i løbet af weekenden, at det faktisk er godt at kunne tabeller. Hun begynder at øve sig på dem, mens vi går til og fra spillet i weekenden.

Faldgruben, vi begge hopper i med begge ben, er spørgsmålene, der minder lidt om gåder eller trickspørgsmål. De er sjove, fordi vores fejlsvar dybest set bunder i, at vi ikke hører ordentligt efter eller tænker logisk nok, da min datter skal regne antallet af øjne ud. Hun får at vide, at Jette og Tom har tre katte, fire slanger og en fisk. Hun hopper i med begge ben og glemmer at tælle menneskene med.

Vi når at spille ret mange gange i løbet af weekenden. Det skyldes især, at spillet udstyrsmæssigt er ret simpelt. Der er en bunke kort med spørgsmål, et timeglas samt blyanter og blokke til at skrive ned på.

Det er let og ligetil at snuppe et spil, og dem når vi en del af. For os to tager en omgang cirka en halv time, og vi bliver hooked i løbet af testdagene, og så er det ligetil at få andre til at forstå spillet.

Det klarer min datter hurtigt, da hendes fem år ældre søster kommer hjem og hopper med på spilvognen. Instruktionen er ligetil, og de hygger sig og griner i hinandens selskab, især når de begge indser at have svaret forkert, fordi de ikke tænkte logisk eller hørte efter.

Eneste anke er reglen om, at spillerne kun må lave noter, når spørgsmålet er skrevet med blåt. Det kan vi ikke finde ud af, og vi vedtager, at vi må skrive ned hele tiden.

Men vi skal nok blive bedre, og jeg er sikker på, at vi på et tidspunkt hæver sværhedsgraden og begynder at efterleve reglen. Ved ikke at efterleve den har vi haft en forrygende weekend i selskab med et enkelt spil, som ikke kræver flere timers koncentration.

(Sky High Games, Fra 15 år (men skrappe 13-årige kan også være med), 3-5 spillere, 249,95 kroner)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce