Annonce
Ringkøbing

Put & take savner bid: Det er svært at få tyskere på krogen

Vejret var fremragende, og selskabet var godt, men desværre fik syv-årige Nikolai Astrup fra Abildå ikke noget på krogen, da han tirsdag formiddag besøgte Oxriver Put & Take ved Ringkøbing sammen med sin mor og tre søskende. Foto: Johan Gadegaard
Tyske turister er normalt hyppige gæster ved egnens put & take-søer, og derfor er de lukkede grænser en streg i regningen. Det mærker de tydeligt hos blandt andre Oxriver Put & Take ved Ringkøbing og Klittens Put & Take syd for Hvide Sande.

No/Hvide Sande: Der burde være chance for at få bid, hvis man kaster snøren ud hos Oxriver Put & Take ved No.

I hvert fald blev der i mandags sat omkring 190 kilo sprællevende ørreder ud i det vestjyske lystfiskerparadis, der årligt tiltrækker omkring 20.000 besøgende.

Men i disse tider er armbevægelserne begrænsede hos indehaver Henrik Priess Pedersen:

- Vi er jo ramt ligesom alt andet. Normalt er 95 procent af vores gæster tyskere.

Den trafik er stilnet helt af, da Danmarks grænser er lukkede som følge af frygten for spredning af coronavirus.

Henrik Priess Pedersen kan dog glæde sig over, at der er en del danskere, der sætter madding på krogen her i påskeugen, men de vanlige besøg fra Tyskland kan på ingen måde opvejes.

Tyske turister på vestkysten går generelt meget op i lystfiskeri, og ifølge Henrik Priess Pedersen får mange en del af deres ferie i Danmark finansieret ved at sælge fangsten til venner og kolleger derhjemme:

- Det er dyrt at købe fisk i Tyskland. Der er mange, der lejer et billigt sommerhus og bruger deres tid på lystfiskeri. Det er en af de eneste ferieformer, hvor der er nogle, der formår at tjene penge, siger indehaveren af Oxriver Put & Take, hvor adgang til to timers fiskeri koster 100 kroner.

Annonce

Det er øde. Men vi er ikke nemme at slå ud af kurs. Vi skal nok klare os. Vi er jo vestjyder.

Bjarne Vogt, medejer, Klittens Put & Take, Hvide Sande

'Vi skal nok klare os'

Hos Klittens Put & Take syd for Hvide Sande er grænselukningen også mærkbar, da 99 procent af det årlige besøgstal på omkring 10.000 lystfiskere er fra Tyskland:

- Det er øde. Men vi er ikke nemme at slå ud af kurs. Vi skal nok klare os. Vi er jo vestjyder, siger Bjarne Vogt, der driver fiskesøen på Sønder Klitvej sammen med Johnny Mark Nielsen.

Bjarne Vogt ærgrer sig alligevel, da april og maj normalt er et par af de bedste måneder i kalenderen. På Facebook forsøger han og makkeren at slå på tromme for lidt nye tiltag hos Klittens Put & Take, men det ændrer næppe alverden på situationen:

- Vi kan ikke gøre så meget ved det. Men revisoren mener, at vi kan få penge i kompensation, tilføjer Bjarne Vogt med henvisning til en af de mange hjælpepakker, der i den seneste tid er præsenteret fra regeringens side.

Til alt held har både Bjarne Vogt og Johnny Mark Nielsen arbejde ved siden af - hos henholdsvis en smedeforretning og på Hvide Sande Shipyard.

Røgeri på lavt blus

I de forestående helligdage har Henrik Priess Pedersen et håb om, at en del danskere vælger at prøve lykken med fiskestangen hos Oxriver Put & Take, hvor der er masser af ørreder i seks forskellige søer.

Tilsvarende har indehaveren et håb om, at grænsen mod syd bliver åbnet inden alt for længe:

- Men det kommer an på, hvordan det går med corona i Tyskland. Det dur jo ikke, at vi får en masse smittede personer herop. Spørgsmålet er, hvor lang tid, vi har råd. Det er jo vores levebrød, siger Henrik Priess Pedersen.

På et pressemøde mandag aften fortalte statsminister Mette Frederiksen (S), at Danmarks grænser forbliver lukkede frem til 10. maj.

Hos Oxriver er der et røgeri, men også her køres der med lavt blus, da erhvervskunder har meldt pas på stribe:

- Vi sælger ganske lidt til private, men forbruget er nærmest gået i stå, konstaterer Henrik Priess Pedersen, der har været selvstændig med put & take og dambrug i 27 år.

Der er god plads ved mange af de vestjyske put & take-søer, der normalt tiltrækker tyskere i hobetal på denne årstid. Den slags trafik er stoppet som følge af Danmarks grænselukninger. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Muligt hævntogt: Kvinde fik smadret sin bil

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

112

Narkokøb endte med en på låget

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce