Annonce
Skjern

Pusterum for sårbare børn på Blå Kors lejr i Skjern

Blå Kors afholder otte sommerlejre. En af dem er i Skjern. PR-foto: Jens Peter Engedal
Coronakrisen har presset mange familier, som i forvejen har udfordringer at kæmpe med. Hos Blå Kors arrangerer man igen i år en sommerlejr i Skjern for sårbare børn, som kan se frem til en uge med gode oplevelser.

Skjern: "Kan mit barn komme afsted på sommerlejr igen i år?"

Det spørgsmål har den sociale hjælpeorganisation Blå Kors modtaget mange gange i den senere tid fra forældre, der siden coronavirussen brød ud, har været bekymrede for, om der i år kunne holdes sommerlejre for udsatte børn og unge.

Men der arbejdes der på højtryk, i samarbejde med de frivillige, som driver lejrene, på at få gjort alt klar, så blandt andet lejren i Skjern kan afvikles som planlagt.

- Der er et ekstra stort behov i år, fordi de her familier i udsatte livssituationer i den grad har brug for et pusterum og afbræk i hverdagen, hvor både børn og voksne mærker at have ferie, fortæller ferielejrchef hos Blå Kors, Karen Klemmed Hviid, i en pressemeddelelse.

På lejren tilpasser man alle aktiviteter efter myndighedernes krav og retningslinjer, så det bliver en tryg og sikker oplevelse for alle at være af sted.

Annonce

Engagerede frivillige

I år afholder Blå Kors otte sommerlejre for børn og unge fra familier med eksempelvis sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

I Skjern holdes lejren på Finderup Efterskole, hvor der er plads til, at 34 børn i alderen 7-12 år kan komme afsted og få nogle gode sommerminder. Lejren holdes fra 29. juni-3. juli, og det er frivillige voksne, der står for den.

- Vi er stolte af at have nogle helt fantastiske frivillige, som brænder for at gøre en indsats for børn og unge. Hvis det ikke havde været for vores erfarne og kompetente frivilligflok, ville vi ikke kunne gennemføre lejrene, siger Karen Klemmed Hviid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Danmark For abonnenter

Tyskere og nordmænd vil også være med: Kamp om pladsen i det danske ferieland

Annonce