Annonce
Ringkøbing

Psykoterapi handler om »nærvær«

En samtale hos psykoterapeut Lene Stjernholm Nees foregår mest siddende i behagelige stole. Det anatomiske kort på væggen bruger hun dog ikke i terapeutisk sammenhæng, kun i forbindelse med massage. Foto Jørgen Kirk.

Ny psykoterapeut. Lene Stjernholm Nees åbner klinik på Vester Strandsbjerg 4A i Ringkøbing.

»Nærvær«, »omsorg« og »respekt« er nøgleord for psykoterapeut Lene Stjernholm Nees, der netop har startet egen klinik på Vester Strandsbjerg 4A i Ringkøbing.

Annonce
Lene Stjernholm Nees har været fire år om uddannelsen til psykoterapeut.

»Psykoterapi handler ikke mindst om nærvær og om at få en god kontakt til klienten,« fastslår hun.

Efter gennem de sidste fire år at have læst til psykoterapeut på Hildebrand Instituttet på Øster Løkke i Trans er hun nu klar til at tage imod klienter i lokalerne på Vester Strandsbjerg.

Men hvorfor vælge at gå i terapi? Det kan der være adskillige årsager til, understreger Lene Stjernholm Nees.

Årsagerne kan for eksempel være livskriser af forskellig art, som sorg, angst og depression. Behovet for terapi kan også opstå, hvis du føler, at du sidder fast i en spiral præget af fortiden, eller oplevelsen af, at være fastlåst i bestemte følelser, tanker og handlemønstre.

»Målet med terapien er først og fremmest at hjælpe klienten til at få større indsigt i egne handlemønstre, hvorfor du føler og handler som du gør. Herigennem opnår du større bevidsthed og kommer mere i kontakt med kernen i din personlighed,« understreger hun.

Større selverkendelse

»Kan man nå denne erkendelse, har man også mulighed for, at bryde negative mønstre og dermed opnå en større frihed til at handle i henhold til de muligheder, der ligger i ens personlighed,« fastslår Lene Stjernholm Nees.

»Terapi handler i høj grad om at skabe konstruktive bevægelser i livet for klienterne; det føles måske ikke altid behageligt i starten. Det kan være en udfordring, eksempelvis hvis du bryder et gammelt mønster, og ikke lever op til omgivelsernes forventninger. Det afgørende er, at terapi nytter noget « siger Lene Stjernholm Nees.

I starten af terapiforløbet indkredser hun i samarbejde med klienten, hvad målet med terapien er, og hvad der er kernen i klientens problemstilling eller livsudfordringer.

»Det kan for eksempel dreje sig om, at vedkommende har svært ved at sætte grænser i forhold til omgivelserne. Derefter indgår vi en »terapeutisk kontrakt«, hvor vi enes om, hvad det er, vi skal arbejde hen imod. Jeg bruger blandt flere terapeutiske redskaber, også det der hedder et genogram, - en fremstilling af klientens familierelationer - for at finde ud af, om der er nogle bestemte familiemæssige forhold eller mønstre, vi skal være opmærksomme på,« siger hun.

Samtalen afgørende

»Det afgørende er dog samtalen, nærværet og kontakten mellem klienten og mig. Opgaven er ikke at fortælle vedkommende, hvordan han eller hun har det, eller hvordan de skal leve deres liv. Min intention er, at hjælpe klienten på vej til en større bevidsthed på egne følelser, behov og handlemønstre, så klienten selv kan tage hånd om at ændre det, fra et mere autentisk sted i sig selv,« siger hun.

Lene Stjernholm Nees er medlem af Dansk Psykoterapeut Forening, som udover at være et fagligt forum for psykoterapeuter, også er en sikkerhed for klienterne, i forhold til forskellige uddannelses krav til medlemmerne. Man kan læse mere om hende på lene-nees-psykoterapi.dk

På adressen tilbyder hun i øvrigt også wellness-massage, som er en behagelig og afstressende massageform.

Den 40-årige Lene Stjernholm Nees har en baggrund som pædagog og tosprogs-vejleder.

»Jeg var glad for arbejdet med børnene; men på et tidspunkt ville jeg gerne arbejdsmæssigt sadle om, og så førte min interesse for personlig udvikling og meditation mig over i psykoterapien,« siger hun.

Ud over individuel terapi kommer hun også gerne ud og fortæller om psykoterapi i mindre grupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce