Annonce
Ringkøbing

Psykoterapi handler om »nærvær«

En samtale hos psykoterapeut Lene Stjernholm Nees foregår mest siddende i behagelige stole. Det anatomiske kort på væggen bruger hun dog ikke i terapeutisk sammenhæng, kun i forbindelse med massage. Foto Jørgen Kirk.

Ny psykoterapeut. Lene Stjernholm Nees åbner klinik på Vester Strandsbjerg 4A i Ringkøbing.

Annonce

»Nærvær«, »omsorg« og »respekt« er nøgleord for psykoterapeut Lene Stjernholm Nees, der netop har startet egen klinik på Vester Strandsbjerg 4A i Ringkøbing.

Lene Stjernholm Nees har været fire år om uddannelsen til psykoterapeut.

»Psykoterapi handler ikke mindst om nærvær og om at få en god kontakt til klienten,« fastslår hun.

Efter gennem de sidste fire år at have læst til psykoterapeut på Hildebrand Instituttet på Øster Løkke i Trans er hun nu klar til at tage imod klienter i lokalerne på Vester Strandsbjerg.

Men hvorfor vælge at gå i terapi? Det kan der være adskillige årsager til, understreger Lene Stjernholm Nees.

Årsagerne kan for eksempel være livskriser af forskellig art, som sorg, angst og depression. Behovet for terapi kan også opstå, hvis du føler, at du sidder fast i en spiral præget af fortiden, eller oplevelsen af, at være fastlåst i bestemte følelser, tanker og handlemønstre.

»Målet med terapien er først og fremmest at hjælpe klienten til at få større indsigt i egne handlemønstre, hvorfor du føler og handler som du gør. Herigennem opnår du større bevidsthed og kommer mere i kontakt med kernen i din personlighed,« understreger hun.

Annonce

Større selverkendelse

»Kan man nå denne erkendelse, har man også mulighed for, at bryde negative mønstre og dermed opnå en større frihed til at handle i henhold til de muligheder, der ligger i ens personlighed,« fastslår Lene Stjernholm Nees.

»Terapi handler i høj grad om at skabe konstruktive bevægelser i livet for klienterne; det føles måske ikke altid behageligt i starten. Det kan være en udfordring, eksempelvis hvis du bryder et gammelt mønster, og ikke lever op til omgivelsernes forventninger. Det afgørende er, at terapi nytter noget « siger Lene Stjernholm Nees.

I starten af terapiforløbet indkredser hun i samarbejde med klienten, hvad målet med terapien er, og hvad der er kernen i klientens problemstilling eller livsudfordringer.

»Det kan for eksempel dreje sig om, at vedkommende har svært ved at sætte grænser i forhold til omgivelserne. Derefter indgår vi en »terapeutisk kontrakt«, hvor vi enes om, hvad det er, vi skal arbejde hen imod. Jeg bruger blandt flere terapeutiske redskaber, også det der hedder et genogram, - en fremstilling af klientens familierelationer - for at finde ud af, om der er nogle bestemte familiemæssige forhold eller mønstre, vi skal være opmærksomme på,« siger hun.

Annonce

Samtalen afgørende

»Det afgørende er dog samtalen, nærværet og kontakten mellem klienten og mig. Opgaven er ikke at fortælle vedkommende, hvordan han eller hun har det, eller hvordan de skal leve deres liv. Min intention er, at hjælpe klienten på vej til en større bevidsthed på egne følelser, behov og handlemønstre, så klienten selv kan tage hånd om at ændre det, fra et mere autentisk sted i sig selv,« siger hun.

Lene Stjernholm Nees er medlem af Dansk Psykoterapeut Forening, som udover at være et fagligt forum for psykoterapeuter, også er en sikkerhed for klienterne, i forhold til forskellige uddannelses krav til medlemmerne. Man kan læse mere om hende på lene-nees-psykoterapi.dk

På adressen tilbyder hun i øvrigt også wellness-massage, som er en behagelig og afstressende massageform.

Den 40-årige Lene Stjernholm Nees har en baggrund som pædagog og tosprogs-vejleder.

»Jeg var glad for arbejdet med børnene; men på et tidspunkt ville jeg gerne arbejdsmæssigt sadle om, og så førte min interesse for personlig udvikling og meditation mig over i psykoterapien,« siger hun.

Ud over individuel terapi kommer hun også gerne ud og fortæller om psykoterapi i mindre grupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce