Annonce
Navne

Psykolog udgiver cd: For mig er musik en mulighed for at omforme følelser til konkret lyd

Hvis Masja Aadahl bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så vil hun vælge 'I will survive', som amerikanske Gloria Gaynor hittede med i slutningen af 70'erne. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Masja Aadahl er 42 år og psykolog - og 1. september er hun klar med en ny cd, der bliver præsenteret på spillestedet Generator i Ringkøbing.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER en stille morgen med masser af ro. Tid til at lade tankerne flyde. Nyde vandet på en stille gåtur og holde hviledagen hellig.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Ringkøbing Fjord.

Vi vil tage på en tur fjorden rundt - der er så mange smukke steder at se, og naturen er fremragende at nyde i sig selv.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Velling Kirke, hvor jeg sang for konfirmanderne.

Det var en smuk prædiken ved præsten, og sangen 'Kringsatt av fiender' passede smukt til temaet i præstens tale om krig og fred.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'I will survive' med Gloria Gaynor.

Det er en livsbekræftende sang med gang i, der minder alle om, at det hele nok skal gå, og at det er ok at give slip på gamle sår, så man kan komme videre.

For mig er musik en mulighed for at omforme følelser til konkret lyd ... at gøre en form til en ny og mere positiv gengivelse af verden.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG rejse til De Vestindiske Øer på en lille ø-hoppe-tur i båd - måske snorkle og dykke på koralrevene og nyde solen på stranden med en gin og tonic i hånden.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Irene Slot fra Ringkøbing.

Hendes kunst er meget inspirerende, og hendes personlighed er ligeså interessant som den ildrøde farve i hendes hår.

Hende ville jeg gerne have en middagsaftale med.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL min releasekoncert søndag 1. september på spillestedet Generator i Ringkøbing sammen med mit fantastiske orkester, hvor vi skal spille alle sangene fra mit nye album, 'Karma.'

Det har taget et stykke tid, jeg ved ikke hvor længe ... måske seks måneder at skrive sangene. Vi indspillede albummet på 14 timer i Villa Alma Studiet i Aarhus, og det var vi ret stolte af.

Vores forventninger er selvfølgelig at opnå verdensomspændende succes ...

Vi glæder os alle sammen til arrangementet på Generator. Vi giver et lille glas til alle, der kommer, og der er åben invitation.

Annonce

'I will survive' med Gloria Gaynor er en livsbekræftende sang med gang i, der minder alle om, at det hele nok skal gå, og at det er ok at give slip på gamle sår, så man kan komme videre.

Masja Aadahl

ALDER: 42 år

PRIVAT: Gift - mor til en pige

PROFESSION: Psykolog

HJEMBY: Sædding

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce