Annonce
Ringkøbing Håndbold

Protest hviler over vild sejr til Ringkøbing Håndbold i topkamp ude mod EH Aalborg

Ringkøbing Håndbold i helt vild jubel efter imponerende indsats og sejr ude i topkampen mod EH Aalborg med cifrene 25-21. Foto: John Thomsen
Ringkøbing Håndbold var det klart bedste hold på banen i topkampen ude mod EH Aalborg. Sikker føring på ni mål blev afløst af panik, men Ringkøbing holdt fast med sejr på 25-21, hvis da ikke Aalborg får medhold i en nedlagt protest.
Annonce

Aalborg: 25-21 ude over EH Aalborg i en for Ringkøbing Håndbold nærmest afgørende topkamp.

Det lignede den helt perfekte lørdag.

Men der hviler en lille skygge over det hele. En meget lille skygge.

Knap seks minutter før tid. Haluret viser 0.00 ud for Ringkøbing Håndbold som tegn på, at en udvisning er overstået. Dommerbordet siger ok til, at Michelle Brandstrup løber på banen. Brandstrup er imidlertid kun fem meter inde på banen, da uret viser, der er omkring 40 sekunder tilbage af en udvisning.

Dommerbordet fløjter, og panikken starter. For skal Ringkøbing have en ny udvisning for at løbe for tidligt på banen?

Det ender det med, de ikke får. De venter de 40 sekunder på at blive fuldtallige. Stillingen er 22-19 til Ringkøbing på det tidspunkt.

- Vi har lavet en fejl ved dommerbordet. Vi trykkede på en udvisning til Ringkøbing, som de ikke skulle have haft. Da den udløb, manglede der stadig noget af den udvisning, holdet korrekt havde fået. Og da uret ikke kan vise to udvisninger til samme hold, kom fejlen, lød forklaringen fra dommerbordet.

Det stillede ikke Aalborgs træner Allan Heine tilfreds.

- Jeg har nedlagt en protest, og den holder jeg fast i. Det var en mega afgørende situation, fortalte Allan Heine.

Lige netop den protest ærgrer Ringkøbings træner Jesper Holmris.

- Den hænger som en skygge over vores flotte og fortjente sejr. Jeg kan ikke tro, Aalborg får noget ud af en protest, der eget dommerbord har lavet. Vi gjorde intet forkert. Men man ved aldrig, hvad der kan ske, sagde Jesper Holmris.

På banen var Ringkøbing bare bedst. Ja i første halvleg en klasse bedre end Aalborg med pauseføring på 13-7.

Ringkøbing havde endda kikset to straffekast, de havde lavet tre-fire tekniske fejl, og de havde brændt to-tre chancer af den slags, man ofte scorer på - plus det løse.

Årsagen til den sikre føring skulle findes defensivt. Ringkøbing dækkede 5:1 fra start med Jane Mejlvang liggende fremme. Det løste Aalborg ikke. I de første 20 minutter scorede hjemmeholdet kun fire mål. Uhørt for et tophold, der har scoret 30 mål i gennemsnit i deres tre første hjemmekampe.

Ringkøbing var oppe at føre med otte mål, men ved pausen var det altså 'kun' seks. Men det rystede på ingen måde Ringkøbing, der på tre mål af Jane Mejlvang på tre minutter efter pausen øgede føringen til 16-7.

Så reagerede Aalborg. De gik over til at mandsopdække både Jane Mejlvang og Michelle Brandstrup. Det rystede Ringkøbing. Tempoet gik ned i angrebet, der kom fejl og afbrændere, og sammen med tre udvisninger måtte Ringkøbing se forspringet smuldre til kun tre mål.

Nå - et billigt straffekast og gode mål på gennembrud gjorde, at Ringkøbing kunne holde fast.

- Vildt dejligt. Det var vigtige point, vi fik. Point vi bare skulle have, sagde en glad Jane Mejlvang, der spillede en meget stor kamp i begge ender af banen.

Hun pegede på 5:1-opdækningen som en væsentlig faktor.

- Vi har trænet den godt i løbet af ugen, og den opstilling kunne Aalborg ikke klare. Det lykkedes også i perioder efter pausen, så det var perfekt, fortalte Jane Mejlvang, der scorede otte mål.

Selv med føring på ni mål blev der panik.

- Lige som Aalborg ikke kunne lide vores forsvar, så kunne vi ikke lide det, da de gik frem på to af os. Vi mistede fart. Det blev lidt for spændende, men vi spillede klogt og trak tiden, så meget, vi kunne, og derfor nåede Aalborg aldrig helt op. Det var forløsende med den sejr. Nu skal vi bare fortsætte med at vinde. Vi har haft de to svipsere, vi skal have i denne sæson, sagde Jane Mejlvang.

Hun fik stor ros af Jesper Holmris, og det samme gjorde - helt fortjent - målvogter Louise Bak Jensen for en lang række store redninger.

- Vi grundlagde den her sejr i første halvleg og de første tre minutter af anden halvleg. Når vi stod hjemme seks mod seks, havde vi styr på det hele, fordi Louise også stod godt. Når Aalborg spillede syv mod seks, fik de for lette mål. Det skal vi have set på, lige som vi skal have set på det der med, hvordan vi løser det, når vi får mandsopdækket to mand. Men generelt er jeg bare fantastisk tilfreds med indsatsen. En super præstation, sagde Jesper Holmris.

1. division damer

EH Aalborg-Ringkøbing Håndbold 21–25 (7-13)

Målscorere EH Aalborg: Sandra Erlingsdottir 5 (3), Rikke Petersen 3, Anne Brinch-Nielsen 3, Mille Eisenhart 3 (2), Marta Hedenquist 2, Line Hindhede 1 og Verena Osswald 1.

Målscorere Ringkøbing Håndbold: Jane Mejlvang 8, Sascha Juul 6 (4), Michelle Brandstrup 4, Marie-Louise Sundgaard 2, Marigona Hajdari 2, Camilla Faartoft 1, Alberte Simonsen 1 og Marie-Louise Søberg 1.

Straffekast: EH Aalborg 5 (5 mål), Ringkøbing Håndbold 6 (4 mål).

Udvisninger: EH Aalborg fire, de tre gav rødt kort til Verena Osswald, Ringkøbing tre.

Tilskuere: Omkring 250 i Nr. Sundby Idrætscenter Hal 1.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce