Indland

Prominente politikere kaprer lygtepæle for tidligt

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er kamp om lygtepælene rundt om i landet, da politikerne gerne vil have de bedste pladser.

Det er tilsyneladende ikke alle partisoldater, der kan afkode klokken.

Således er valgplakater med en række prominente politikere hængt op før klokken 12 lørdag, hvilket er imod reglerne og kan udløse en bøde.

I Silkeborg kunne man lørdag formiddag allerede se ansigterne på folketingsmedlemmer Kristian Pihl Lorentzen, Kristian Jensen samt Gitte Willumsen fra Venstre ifølge TV2 Østjylland.

Allerede tirsdag blev der i Norddjurs flere steder ophængt plakater med folketingsmedlem Britt Bager (V).

I Brøndby hang der tidlig lørdag morgen plakater med folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) ifølge TV2 Lorry.

- Det er en klar fejl, hvis de hænger der. Det må de ikke, det er klart, siger Mattias Tesfaye, inden han afbryder forbindelsen for at undersøge sagen.

Ifølge reglerne i Københavns Kommune står han til at modtage en bøde på 170 kroner per plakat, der er hængt for tidligt op.

Valgplakater, der er opsat ulovligt, koster 230 kroner per plakat. Det kan være plakater, der er ophængt for lavt eller til fare for trafikken.

Vejdirektoratets afgift afhænger derimod af omkostningerne for at tage plakaten ned.

Hvis reglerne bliver brudt, skal myndigheden for den vej, plakaten hænger på, kontakte den ansvarlige, der så har 24 timer til at tage plakaten ned.

Fredag hang der plakater med partiet Klaus Riskær Pedersen i den østjyske landsby Askildrup Ifølge Ekstra Bladet.

Allerede i sidste uge blev der hængt plakater op i København med Samira Nawa (R), der stiller op til Folketinget.

De fleste af hendes plakater er dog vendt, så det kun er bagsiden, man kan se. På den blanke side er der med tynd sprittusch skrevet forskellige budskaber relateret til valget til EU-Parlamentet, hvor det var tilladt at hænge plakater op.

Folketingsvalget blev udskrevet onsdag og skal afholdes 5. juni. Dermed bliver det en lang valgkamp i år.

Valget til EU-Parlamentet afholdes søndag 26. maj.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Tophistorier

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven