Annonce
Ringkøbing

Projektmager: Vi vil ikke ødelægge Tyskerhavnen

I annonen fra Edc præsenteres dette foto af undsigten fra lejlighederne over Tyskerhavnen. Foto: Edc

Mads Jørgensen føler, at kritikken af lejlighedsbyggeriet ikke er fair. - Vi vil lave et pænt byggeri, siger han.

Hvide Sande: Det er Mads Jørgensen, som sammen med sin far Merrild står bag planen om etagebyggeriet på Nørregade, der skal rumme 18 lejligheder.

Mads Jørgensen føler, at kritikken af projektet er uretfærdig.

At lejlighederne allerede averteres til salg hos Edc, inden byggetilladelsen er givet, er ganske normalt for denne type ejendomsprojekter, siger han.

- Vi har annonceret projektet til salg for at have længere tid til at sælge lejlighederne og for at se, hvordan markedet reagerer. Og der står i annoncen, at der tages forbehold for, at lokalplanen bliver godkendt, siger Mads Jørgensen.

Interessen for at komme til at bo lejlighederne, der får udsigt over Tyskerhavnen og fjorden, er klart til stede.

- Der er allerede reserveret nogle lejligheder. Der er folk, der har sagt, at hvis det her bliver til noget, så er de interesseret i at købe en lejlighed. Og vi går da stærkt ud fra, at projektet bliver til noget, siger Mads Jørgensen.

I går sendte teknik- og miljøudvalget lokalplanen i en otte ugers høring.

- Vi kom et skridt videre i går. Nu skal vi igennem nogle flere step, siger han.

Mads Jørgensen er naturligvis opmærksom på protesterne fra Nørresande-beboerne og Foreningen Tyskerhavnen.

- Det er klart, at man bliver opmærksom, når der bliver bygget noget omkring én. Men jeg føler ikke, at anklagerne er retfærdige. Vi ødelægger ikke Tyskerhavnen. Det er ikke vores intention. Nu kommer indkørslen til byggeriet fra Nørregade, og så kommer der ikke trafik ned på havnen. Det synes vi også er fint, siger Mads Jørgensen.

Det er navnlig højden på byggeriet, de protesterende har noget imod. Hvad siger du til det?

- Der blev ikke sagt noget på teknik- og miljøudvalgsmødet om højden. Vi har gjort meget for at få byggeriet til at falde ind i omgivelserne. Vi bruger ordentlige materialer. Det er ikke en betonklods, som nogen skriver, og det er ikke ferielejligheder. Det er til fastboende. Mange informationer er ikke korrekte, siger Mads Jørgensen.

Der er startet en underskriftsindsamling, at Tyskerhavnen skal bevares.

- Det synes jeg ikke er fair. Det vil jeg også skrive under på, for man skal beskytte kulturarven. Mads Jørgensen peger på fordelene ved det nye byggeri, som skal erstatte nogle bestående ejendomme på Nørregade.

- Det er vigtigt at se på, hvordan der ser ud nu. De bygninger, vi har købt, er ikke særligt pæne. Der er en forurenet grund, hvor der har været en benzintank. Vi fjerner 13 tanke i jorden og renser grunden, og så bliver der bygget noget pænt. Det kommer til at se hamrende godt ud. Det vil jeg gøre mit bedste for, siger Mads Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce