Annonce
Ringkøbing

Projektmager: Vi vil ikke ødelægge Tyskerhavnen

I annonen fra Edc præsenteres dette foto af undsigten fra lejlighederne over Tyskerhavnen. Foto: Edc

Mads Jørgensen føler, at kritikken af lejlighedsbyggeriet ikke er fair. - Vi vil lave et pænt byggeri, siger han.

Annonce

Hvide Sande: Det er Mads Jørgensen, som sammen med sin far Merrild står bag planen om etagebyggeriet på Nørregade, der skal rumme 18 lejligheder.

Mads Jørgensen føler, at kritikken af projektet er uretfærdig.

At lejlighederne allerede averteres til salg hos Edc, inden byggetilladelsen er givet, er ganske normalt for denne type ejendomsprojekter, siger han.

- Vi har annonceret projektet til salg for at have længere tid til at sælge lejlighederne og for at se, hvordan markedet reagerer. Og der står i annoncen, at der tages forbehold for, at lokalplanen bliver godkendt, siger Mads Jørgensen.

Interessen for at komme til at bo lejlighederne, der får udsigt over Tyskerhavnen og fjorden, er klart til stede.

- Der er allerede reserveret nogle lejligheder. Der er folk, der har sagt, at hvis det her bliver til noget, så er de interesseret i at købe en lejlighed. Og vi går da stærkt ud fra, at projektet bliver til noget, siger Mads Jørgensen.

I går sendte teknik- og miljøudvalget lokalplanen i en otte ugers høring.

- Vi kom et skridt videre i går. Nu skal vi igennem nogle flere step, siger han.

Mads Jørgensen er naturligvis opmærksom på protesterne fra Nørresande-beboerne og Foreningen Tyskerhavnen.

- Det er klart, at man bliver opmærksom, når der bliver bygget noget omkring én. Men jeg føler ikke, at anklagerne er retfærdige. Vi ødelægger ikke Tyskerhavnen. Det er ikke vores intention. Nu kommer indkørslen til byggeriet fra Nørregade, og så kommer der ikke trafik ned på havnen. Det synes vi også er fint, siger Mads Jørgensen.

Det er navnlig højden på byggeriet, de protesterende har noget imod. Hvad siger du til det?

- Der blev ikke sagt noget på teknik- og miljøudvalgsmødet om højden. Vi har gjort meget for at få byggeriet til at falde ind i omgivelserne. Vi bruger ordentlige materialer. Det er ikke en betonklods, som nogen skriver, og det er ikke ferielejligheder. Det er til fastboende. Mange informationer er ikke korrekte, siger Mads Jørgensen.

Der er startet en underskriftsindsamling, at Tyskerhavnen skal bevares.

- Det synes jeg ikke er fair. Det vil jeg også skrive under på, for man skal beskytte kulturarven. Mads Jørgensen peger på fordelene ved det nye byggeri, som skal erstatte nogle bestående ejendomme på Nørregade.

- Det er vigtigt at se på, hvordan der ser ud nu. De bygninger, vi har købt, er ikke særligt pæne. Der er en forurenet grund, hvor der har været en benzintank. Vi fjerner 13 tanke i jorden og renser grunden, og så bliver der bygget noget pænt. Det kommer til at se hamrende godt ud. Det vil jeg gøre mit bedste for, siger Mads Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce