Ringkøbing

Projektmager: Vi vil ikke ødelægge Tyskerhavnen

I annonen fra Edc præsenteres dette foto af undsigten fra lejlighederne over Tyskerhavnen. Foto: Edc

Mads Jørgensen føler, at kritikken af lejlighedsbyggeriet ikke er fair. - Vi vil lave et pænt byggeri, siger han.

Hvide Sande: Det er Mads Jørgensen, som sammen med sin far Merrild står bag planen om etagebyggeriet på Nørregade, der skal rumme 18 lejligheder.

Mads Jørgensen føler, at kritikken af projektet er uretfærdig.

At lejlighederne allerede averteres til salg hos Edc, inden byggetilladelsen er givet, er ganske normalt for denne type ejendomsprojekter, siger han.

- Vi har annonceret projektet til salg for at have længere tid til at sælge lejlighederne og for at se, hvordan markedet reagerer. Og der står i annoncen, at der tages forbehold for, at lokalplanen bliver godkendt, siger Mads Jørgensen.

Interessen for at komme til at bo lejlighederne, der får udsigt over Tyskerhavnen og fjorden, er klart til stede.

- Der er allerede reserveret nogle lejligheder. Der er folk, der har sagt, at hvis det her bliver til noget, så er de interesseret i at købe en lejlighed. Og vi går da stærkt ud fra, at projektet bliver til noget, siger Mads Jørgensen.

I går sendte teknik- og miljøudvalget lokalplanen i en otte ugers høring.

- Vi kom et skridt videre i går. Nu skal vi igennem nogle flere step, siger han.

Mads Jørgensen er naturligvis opmærksom på protesterne fra Nørresande-beboerne og Foreningen Tyskerhavnen.

- Det er klart, at man bliver opmærksom, når der bliver bygget noget omkring én. Men jeg føler ikke, at anklagerne er retfærdige. Vi ødelægger ikke Tyskerhavnen. Det er ikke vores intention. Nu kommer indkørslen til byggeriet fra Nørregade, og så kommer der ikke trafik ned på havnen. Det synes vi også er fint, siger Mads Jørgensen.

Det er navnlig højden på byggeriet, de protesterende har noget imod. Hvad siger du til det?

- Der blev ikke sagt noget på teknik- og miljøudvalgsmødet om højden. Vi har gjort meget for at få byggeriet til at falde ind i omgivelserne. Vi bruger ordentlige materialer. Det er ikke en betonklods, som nogen skriver, og det er ikke ferielejligheder. Det er til fastboende. Mange informationer er ikke korrekte, siger Mads Jørgensen.

Der er startet en underskriftsindsamling, at Tyskerhavnen skal bevares.

- Det synes jeg ikke er fair. Det vil jeg også skrive under på, for man skal beskytte kulturarven. Mads Jørgensen peger på fordelene ved det nye byggeri, som skal erstatte nogle bestående ejendomme på Nørregade.

- Det er vigtigt at se på, hvordan der ser ud nu. De bygninger, vi har købt, er ikke særligt pæne. Der er en forurenet grund, hvor der har været en benzintank. Vi fjerner 13 tanke i jorden og renser grunden, og så bliver der bygget noget pænt. Det kommer til at se hamrende godt ud. Det vil jeg gøre mit bedste for, siger Mads Jørgensen.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce