Annonce
Debat

Projektet er problemet: Nej, Raunonia er ikke 'ufrivilligt gidsel' i turismedebatten

Det vil være ødelæggende for Ringkøbings autentiske, kulturhistoriske købstadsmiljø med de røde Plesner-huse, for det originale havnemiljø med Indianerlandsbyen, for natur og miljø i og omkring fjorden og for udsigten fra byen og Fjordstien ud over fjorden, skriver debattøren. Foto: Søren Palmelund

Læserbrev: ”Raunonia er blevet ufrivilligt gidsel i turismedebatten,” udtaler Jacob Muldkjær Rasmussen til Dagbladet søndag den 9. januar. Jacob Muldkjær Rasmussen er formand for Erhvervsvækst Ringkøbing, der står bag feriehusprojektet Raunonia med 250 feriehuse i fjorden ud for rådhuset i Ringkøbing.

Men hvis Jacob Muldkjær Rasmussen sigter til modstanden mod Raunonia fra os i borgergruppen ”Raunonia Nej Tak – Naturens Rige Ja Tak”, så tager han fejl.

For os er Raunonia i sig selv problemet. Vores formål er at få taget Raunonia af bordet, fordi det er et totalt forfejlet projekt, der vil ødelægge langt mere end det gavner.

Annonce

Det vil være ødelæggende for Ringkøbings autentiske, kulturhistoriske købstadsmiljø med de røde Plesner-huse, for det originale havnemiljø med Indianerlandsbyen, for natur og miljø i og omkring fjorden og for udsigten fra byen og Fjordstien ud over fjorden. En udsigt, som er højt værdsat af både fastboende og turister.

Vi spekulerer også over, hvor de 250 feriehusgæster skal parkere. Det må jo nødvendigvis være i nærheden. Skal et fjord- eller havnenært naturområde laves om til asfalt og parkeringspladser?

I samme udgave af Dagbladet udtaler borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S), at de stadig støtter Raunonia-projektet, men at de selvfølgelig vil lytte til de folkelige protester. Hans Østergaard anfører, at ”hvis 90 procent af borgerne siger nej, så skal vi agere efter det”.

Det er et ekstremt højt tal, som borgmesteren udmærket ved, at vi ikke kan nå i vores underskriftsindsamling. Men så har han jo vist forståelse for de folkelige protester og ikke lovet for meget, hvis kun 90 procents opbakning kan flytte hans holdninger.

Selvom vi ikke forestiller os, at vi kan nå at få underskrifter fra 90 procent af Ringkøbings borgere, så vil vi stile mod så højt et tal som muligt, og opfordrer alle, der deler vores modstand mod Raunonia til at skrive under på skrivunder.net

Søren Elbæk nævner i samme artikel, at placeringen af Raunonia ud for rådhuset ”næppe er den eneste mulighed for en ferieby”. Han synes altså at komme kritikerne i møde. Men det er en gratis omgang, for Jacob Muldkjær Rasmussen fastslår på projektmagernes vegne, at Raunonia-projktet kun kan ligge dér, altså ud for rådhuset.

I borgergruppen ”Raunonia Nej Tak – Naturens Rige Ja Tak” føler vi os ikke beroliget af borgmesterens og viceborgmesterens udtalelser. Vi fortsætter ufortrødent kampen mod Raunonia.

Så har han jo vist forståelse for de folkelige protester og ikke lovet for meget, hvis kun 90 procents opbakning kan flytte hans holdninger.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce