Ringkøbing

Projekt Langtidsrask holder sygefravær nede

Projekt Langtidsrask afhjælper sygefravær på grund af både fysiske og psykiske belastninger. Foto: PR

Ringkøbing-Skjern Kommune har succes med at tilbyde udvalgte virksomheder hjælp til at forebygge sygefravær og gøre sygemelding så kort som muligt.

Ringkøbing: Projekt Langtidsrask har siden februar 2018 været et kommunalt tilbud til udvalgte private og offentlige virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tilbuddet er bygget op, så medarbejdere, tillidsrepræsentanter og arbejdsgivere nemt kan få hjælp til at forebygge sygefravær - eller til at gøre en nødvendig sygemeldingsperiode så kort som muligt.

Helt konkret kan medarbejdere henvende sig og få hjælp til at få løst deres problemer, når projektleder og socialrådgiver Christina van Diemen og fysioterapeut Marianne Nørremark fra Beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune er til stede på arbejdspladserne.

Arbejdsgivere, teamledere eller HR-medarbejdere kan også henvende med spørgsmål om, hvordan de bedst kan hjælpe medarbejderne.

Over kommunegrænsen

Selvom Projekt Langtidsrask er forankret i Ringkøbing-Skjern Kommune, er tilbuddet rettet mod virksomhedernes ansatte, uanset hvilken kommune de er bosat i.

Der tages kontakt til den relevante forvaltning eller afdeling i medarbejderens hjemkommune, med mindre den pågældende selv ønsker at kontakte bopælskommunen.

Men hvis en medarbejder ønsker, at socialrådgiveren eller fysioterapeuten deltager i et fællesmøde med arbejdsgiver, eller ikke har overskud til selv at tage kontakt til f.eks. egen læge eller en kommunal forvaltning, udfyldes et samtykke, så alle formalia er sikret.

Erfaringerne fra det første års tid med Projekt Langtidsrask har vist, at mange glemmer muligheden for hurtig hjælp via deres sundhedsforsikring, og at behovet for hjælp ofte handler om sociale udfordringer i familielivet - herunder parforhold, sammenbragte familier og hjælp til børn med handicap.

Det har også vist sig, at mange medarbejdere går på arbejde med smerter og psykiske problemer, som de har brug for støtte til at få afhjulpet.

Her har anbefalingen fra projektet blandt andet været at kontakte egen læge for udredning og undersøgelse, kontakt til det kommunale sundhedscenter eller justering af træning og øvelser.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Entusiaster på lydløs reklametur: Nu er elbiler for alle

Annonce
Annonce
112

Solo-ulykke mellem Velling og Lem: Føreren af bilen er fløjet med helikopter til Skejby

Ringkøbing

Folketingskandidater blev mødt med åbne sind og politikertræthed

Ringkøbing

Det er altså ikke en ufo: Pletskud af Ringkøbing i den blå time

Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Følgebåd gik kold - i år skal det være: Christina vil svømme til Sverige

Ringkøbing

Lars Løkke holdt valgkamps-ispause i Ringkøbing: Se de mange billeder

Ringkøbing

I det helt fine selskab: One Collection-ejere skal på scenen i Dronningesalen

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp