Annonce
Ringkøbing

Projekt fælleshave er nu skudt i gang

<p>Arkivfoto</p>

Det duftede af forår og humøret var i top, da et par håndfulde potentielle haveentusiaster mødte op til det første møde om projekt fælleshave ved Forundringens Have i Velling.

Det duftede af forår og humøret var i top, da et par håndfulde potentielle haveentusiaster mødte op til det første møde om projekt fælleshave ved Forundringens Have i Velling.

Annonce

»Syv har allerede meldt sig klar til at deltage, og vi regner med, at der støder flere til. Vi kan sagtens være dobbelt så mange, så interesserede kan stadig nå at henvende sig« fortæller Birtha Toft, der sammen med Carina Bruun og Lise Thorsen står bag initiativet med fælleshaver.

Birtha Toft fortæller, at de tilmeldte alle er tiltrukket af at kunne dyrke deres egne grøntsager, men ved at gøre det sammen dels slipper for at stå med ansvaret alene og dels kan lære af hinanden, så projektet med egne øko-gulerødder, kartofler og krydderurter lykkes.

»Vi snakkede netop meget om den vidensdeling, der er i havefællesskabet,« siger Birtha Toft.

Havefolkene blev i aftes enige om at mødes igen allerede i weekenden.

Her skal der måles op til de aflange bede, og så skal der graves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce