Annonce
Ringkøbing-Skjern

Prognose: Kristian Andersen trækker to partifæller med i Folketinget

Kristian Andersen vil bruge prognosen, der giver Kristendemokraterne tre madater i Folketinget til at overbevise flere vælgere om at det ikke er spild at sætte kryds ved KD. Foto: Mads Dalegaard
Professor og valgforsker har regnet på meningsmålingerne, og konklusionen er klar: Partiet står lige nu til et kredsmandat i Vestjylland og tre mandater i Folketinget.

Ringkøbing-Skjern: Hvis der var valg i morgen, ville Kristendemokraternes folketingskandidater Kristian Andersen, Marianne Karlsmose og Isabella Arendt blive valgt til Folketinget.

Det viser en prognose, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet netop har lavet for Altinget. Professoren har regnet på en stribe meningsmålinger, og de viser, at partiet står til godt 20.000 stemmer i Vestjyllands Storkreds. Det er nok til et kredsmandat og betyder, at i alt tre mandater kan være på vej mod Christiansborg.

- Det er dagens bedste nyhed. Det gav masser af energi, da vi i sidste uge fik en måling, som sendte os over spærregrænsen på to procent af stemmerne. Og nu siger tallene, at vi står til det kredsmandat, som vi hele tiden har arbejdet på. Det giver nye kræfter til den sidste del af valgkampen, siger en glad Kristian Andersen.

- Vi har hele tiden troet på, at det kunne lade sig gøre. Men en prognose som den her vil helt sikkert gøre det lettere for os at overbevise de mange tvivlere om, at det ikke er spild at stemme på os, lyder det fra kristendemokraten.

Annonce

Højlunds Forsamlingshus

Kristian Andersen vil da også bruge dagen på at overbevise endnu flere vælgere.

Fra morgenstunden stod den på radiointerviews og et gadearrangement, inden turen gik til Aalborg, hvor den vestjyske kristendemokrat skal medvirke i Højlunds Forsamlingshus, som bliver sendt på direkte tv.

Her skal han blandt andet i direkte duel med socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, Pia Kjærsgaard fra DF, Pia Olsen Dyhr fra SF, Pernille Skipper fra Enhedslisten og Venstres Jakob Ellemann-Jensen.

Valgforskerens måling er til gengæld knap så god en nyhed for Venstre i Ringkøbing-Skjern, som er i direkte duel med Kristendemokraterne om de mange løse stemmer, som Venstres tidligere folketingskandidat Esben Lunde Larsen efterlod, da han for et år siden forlod politik.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var i Ringkøbing i weekenden, slog han konkurrenten hen med en bemærkning om, at det ville være spild at stemme på et parti, som ikke kommer i Folketinget, og at han var overbevist om, at den nye kandidat Kenneth Mikkelsen kommer i Folketinget.

Tilbage på banen

Ifølge Kasper Møller Hansen kræver det en indsats fra Kristendemokraterne at gøre de gode målinger til virkelighed på valgdagen. Til DR P4 Midt og Vest siger han, at partiet op til EU-Parlamentsvalget har været mindre synlige i mediebilledet, fordi partiet ikke stillede op. Derfor skal partiet tilbage på banen, hvis vælgerne skal fastholdes frem til valget 5. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce