Annonce
Tarm

Professionelle tyve i gang igen: Efterskole fik stjålet 19 dyre cykler

Trods ekstralåse var cykeltyvene udstyret med professionelt værktøj, så det var en nem sag at stjæle elevernes cykler. Foto: Scanpix/Iris
Cykeltyve besøgte to efterskoler, men måtte gå med uforrettet sag det ene sted.
Annonce

TARM/BORK: 19 elever på Blåkilde Efterskole er blevet cykelløse, efter at der natten til torsdag var indbrud i skolens ulåste cykelskur.

Selvom flere af cyklerne var dobbelt låst med både kædelåse og stærke foldelåse, har tyvene blot klippet dem over med en stærk boltsaks.

- Tyvene er gået efter de bedste og de dyreste cykler, og de har haft udstyret i orden, fortæller viceforstander Morten Mikkelsen fra Blåkilde Efterskole.

Selv politiet var ifølge viceforstanderen overrasket over, at de gode foldelåse blot var blevet klippet. De overklippede foldelåse er nu en del af politiets bevismateriale, da boltsakse efterlader et aftryk, som kan genkendes og spores, hvis der skulle komme flere tyverier.

Annonce

Blev fanget på overvågning

Samme nat havde Bork Havn Efterskole, der tidligere har været hårdt plaget af cykeltyverier, også besøg af, hvad der formodes at være de samme tyve. Men her fik tyvene en lang næse.

- Siden det seneste tyveri har skolen omorganiseret, så elevernes cykler står et andet sted. Så de brød ind i et lager med halm og hø, fortæller politiassistent Viggo Nørgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Bork Havn Efterskole har gjort flere tiltag for at sikre elevernes cykler, blandt andet er der lys, som tænder, ligesom der er videoovervågning. Tyvene blev da også filmet for en kort bemærkning.

- Da lyset tændte, klippede de strømmen, så både lys og overvågning gik ud. Men vi fik et godt billede af den ene mand, fortæller Viggo Nørgaard.

Manden beskrives som hvid, almindelig af bygning, 180-190 cm høj og omkring 25-35 år. Han bar en blå hættetrøje og sorte joggingbukser med en hvid stribe langs benet. Desuden havde han mørke sko med en rød markering på ydersiden af skoen.

Annonce

Tag gamle cykler med

På Blåkilde Efterskole har man overvejet et aflåst cykelskur, men erfaringerne fra tidligere indbrud fra andre efterskoler viser, at det ikke gør en forskel.

- Hvis tyvene har fred og ro til at bryde ind, gør en lås ingen forskel. De klipper den bare over. Derfor har vi opfordret vores elever til at bruge dobbeltlåse, men det gjorde desværre heller ingen forskel, siger Morten Mikkelsen.

Efterskolen har også, ligesom flere andre efterskoler, opfordret deres elever til at tage eksempelvis mors eller fars gamle cykel med, da tyvene ingen interesser har i dem. De gør alene efter nye og dyre cykler, som eksempelvis mountainbikes.

Annonce

Tyvenes turnus

Blåkilde Efterskole sendte torsdag en mail ud til de øvrige efterskoler i regionen for at advare om, at cykeltyvene atter er i gang, så de kan tage deres forholdsregler.

- Desværre stod vi først i køen denne gang. Så håber vi bare ikke, at vi er røget ind i tyvenes turnuskalender, så de kommer igen, siger Morten Mikkelsen.

I oktober 2018 blev en 31-årig polsk mand udvist af Danmark for bestandigt og fik to og et halvt års fængsel, efter at han havde stjålet over 200 cykler for omkring 3,5 millioner kroner fra især efterskoler, blandt andet i det vestjyske. Tyverierne var velorganiserede, og manden havde i sin bil en liste over efterskoler, som havde haft og som skulle have besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce